Welkom in …..

Er was eens een land, hier niet ver vandaan, waar de mensen elkaar niet meer spraken. Hoe erg is dat? Het was zo verschrikkelijk in dat land, want de mensen keken elkaar niet eens meer aan. Sommige wilden er niet blijven en vertrokken naar andere landen, zochten daar asiel. Anderen bleven wel, misschien durfden ze er niet weg of misschien voelden ze zich er wel thuis?

In dat ‘stille land’ was toch wel iets bijzonders aan de hand. Iedereen die er woonde was schatrijk. Het was een land vol vrede, bemoediging, troost, vergeving, naastenliefde en lachende mooie mensen. Degene die er verbleven hadden een groot respect voor elkaar. Dat terwijl ze niet met elkaar spraken, wat raar? Hoe kun je dan respect hebben voor elkaar? Op welke wijze communiceerden deze mensen dan?

Welkom in blogland!

Advertenties

26 gedachten over “Welkom in …..

 1. Ik ken blogland (van horen zeggen). Mensen hebben er inderdaad (meestal) veel respect voor elkaar. Ook al omdat ze er hun mindere kantjes niet laten zien, en omdat men er enkel op visite gaat bij mensen die ze kunnen appreciëren. Maar zo kan dat ook in ons eigen reële landje. Als iedereen respect toont voor de mening van een ander dan kunnen we perfect naast elkaar leven. Ik ben bijvoorbeeld geen moslim, maar begrijp wel dat de meeste mensen met die levenswijze enkel het beste voor hebben met hun medemens. Zo lang die mij hun geloof niet opdringen mogen ze mijn buur zijn en zal ik ze graag ’s zomers uitnodigen om een glaasje wijn met me te drinken. Praten we wel over ‘de scheet’ bijvoorbeeld, dat onderwerp is universeel. Respect is hét toverwoord om de wereldvrede te bewaren…

  Like

 2. Moest glimlachen om Thomas die met de moslimburen wel een glaasje wijn wil drinken. Dat gaat niet lukken, niet om de buren en Thomas, maar om de wijn.
  Respectvol met elkaar omgaan, daar ben ik het helemaal mee eens. En HUlk Blogland is groot, ook daar groepen we, denk ik, met redelijk gelijkstemden bij elkaar.

  Like

 3. Respect, daar draait alles om JanHulk. Ben al heel wat jaren bewoner van dat land. Het is idd een leuk land. Laten we zien of we hier over 10 jaar nog zitten.

  Like

 4. Ik bedoelde te zeggen dat je ook in Blogland niet bij alle bloggers al lezend en reagerend op bezoek gaat. Maar de contacten die eruit voortvloeien zijn heel waardevol.

  Like

  • The power off love!

   En wij zijn daardoor zo vakkundig geworden.
   Waarom?
   Omdat het geschreven woord vaak harder binnenkomt dan het gesproken woord.
   Dat heb ik bv op Twitter ervaren en ben daar weg gegaan.
   In blogland heerst de liefde!

   Like

 5. Ik houd van dit landje! Ik zwerf hier al 14 jaar rond en doe het soms rustig aan, maar ben niet van plan om te stoppen. En de ontmoetingen met bloggers zijn voor mij altijd heel goed uitgepakt! 🙂
  En met een wel op een hele bijzondere manier! ❤

  Liked by 1 persoon

 6. Ik wandel al zo’n 11 jaar rond in blogland en ja er zijn echt heel veel mooie mensen hier gelukkig .Maar ik moet wel zeggen dat hier echt niet alles LIEFDE is .Ik ben uitgescholden ,vervloekt en zelfs bedreigd en gechanteerd om persoonlijke berichten te plaatsen en als klap op de vuurpijl zelfs in de gaten gehouden in mijn eigen plaats door iemand .Maar ik ben er nog steeds en probeer mijn weg te vinden met de echt goede mensen hier en dat lukt redelijk goed .Ik weet dat dit heel negatief klinkt maar het is wel de harde waarheid .
  Elisabeth

  Like

 7. Toen het land ontstond ging het ook wel eens mis hoor. ontstonden er ook wel eens 2 kampen. Maar wij hebben een deel van dat land ontdekt waar mensen fijn met elkaar omgaan. Het R. woord gebruik ik al jaren niet meer het wordt tegenwoordig vrijwel uitsluitend gebruikt om het eigen gelijk af te dwingen. Ik zeg liever “leven en laten leven”!

  Like

 8. Ja, mooi omschreven Jan ………… jammer hé, dat het alleen maar in blogland schijnt te kunnen …….. ik blijf hopen dat hier in mijn woonomgeving ook nog eens zal veranderen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.