Vertrouwen

Degenen die mij denken te kennen, kennen mij niet echt.

Ik probeer zo goed mogelijk te leven volgens het katholieke geloof. Ik vertrouw onvoorwaardelijk in mijn Schepper, die de leidraad van de liefde geeft in en aan mijn leven. De katholieke opvoeding heb ik ook aan mijn kinderen meegegeven, waarbij ik het vertrouwen had dat zij dit ook in hun leven zouden gaan gebruiken.

Dat leek bij de meesten van hen niet echt te gebeuren. Zodoende bid ik daar heel vaak voor en vertrouw erop dat het ooit gaat gebeuren. Toch denk ik vaak aan de woorden van Treeske die een H. Mis bijwoonde in Zuid Afrika, waar iemand tegen haar zei, “jullie hebben God niet nodig in Holland, wij hier wel!”

Voor mijzelf weet ik dat ik God wel nodig heb. In goede en in slechte tijden van mijn leven, bleef ik op Hem vertrouwen. Zelfs toen ik mij in de diepste duisternis van mijn leven bevond, was Hij de Enige die ik nog vertrouwde. Als aan een reddingsboei klampte ik mij aan Hem vast.

Daarom snapte ik sommige van mijn kinderen niet zo goed. En dan krijg ik plotseling zomaar het volgende appje van mijn zoon, waardoor mijn vertrouwen in Hem wederom is versterkt.

Mag Nederlander Charly T. (17) zijn Spaanse cel verlaten? – https://nos.nl/l/2270575

Deze jongen is een werknemer van mij die al een half jaar wordt vastgehouden in Spanje. Willen jullie voor hem bidden aub?

Advertenties

18 gedachten over “Vertrouwen

 1. Ik ben streng katholiek opgevoed, maar toen mijn moeder overleed toen ik 15 was en de dominee zei dat God andere plannen had met mijn moeder was ik er wel klaar mee. Ik geloof in mijn eigen kracht. Desondanks hoop ik dat de kerel snel vrij is.

 2. Toen ik na mijn trouwen niet meer naar de kerk ging (daarvoor met mijn ouders iedere week) en ze nooit eens kwamen vragen waarom ik niet meer kwam maar wel om geld kwamen omdat ik dooplid was had ik het wel gehad, zeker met het instituut kerk. Heb me ook officieel uit laten schrijven. Er blijft altijd wel wat hangen en heb wel een bepaald geloof nog steeds maar daarvoor hoef ik echt niet naar een kerk. Goed zijn voor je medemensen vind ik het belangrijkste wie het ook zijn….

 3. Wat een mooi blogje .
  Een mooie getuigenis van jou geloof en jou vertrouwen in Hem.
  En weet je, jou kinderen hebben de kerk dan misschien de rug toegekeerd, maar diep in hun hart zit wel hetgeen jij ze mee gegeven hebt over vertrouwen op Hem.

  • Juist!
   Daar werd ik door verrast.
   ‘Nood leert bidden’ is het spreekwoord.
   Wij hebben heel veel tijd besteed aan de katholieke opvoeding.
   Twee dochters getuigen daarvan.
   Maar plots komt die opvoeding toch te voorschijn en dat vind ik heel mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s