Leuke cruise

Ik schrijf dit op een nachtelijk uur, ergens dobberend op het IJsselmeer en ik werd zojuist gestoord door de nachtwacht van het schip, waarmee wij half Nederland door cruisen.

Dit waren twee van de zes fietsdates die ik gisterenmiddag had, omdat ik een paar broodjes kroket van het lijf af moest rijden. Daardoor lag ik even later voor Pampus.

We maken hier van alles mee. Bijvoorbeeld de mega files in gangen van het schip en langs de rijk uitgestalde buffetten,waar velen zich met diverse hulpmiddelen krampachtig proberen zich te verplaatsen. Ook de uitstapjes zijn geweldig, we deden bijvoorbeeld een rondvaart door Utrecht en kregen een fantastische historische geschiedenis te horen van de kapitein.

In Nijmegen zijn we naar de kermis geweest, alwaar Treeske een hond won bij de kamelenrace.

Gisteravond een super spannende bingoavond beleeft, die wij zagen als training voor het bejaardehuis. Zwetend van spanning zat ik in een 38 graden sauna, die ook wel lounche wordt genoemd, want de wat oudere ‘schipbreukelingen’ (gemiddelde leeftijd 85+) hebben het hier graag warm. Vier velletjes bingogetallen versleten zonder een prijs, maar dan wel zodat er nog maar een getal ontbrak. Kapot van de zenuwen gaf ik het laatste bingovel aan Treeske, die onmiddellijk een prijs scoorde waar zij dolgelukkig mee was.

Vandaag een superdruk programma, waarbij ik als de gloeiende, gloeiende moet shoppen, bunkeren en cultuur snuiven.

12 gedachten over “Leuke cruise

 1. Vertrek naar Hasselt las ik. Ik dacht: het zal toch niet in België zijn. Maar toen las ik Zwolle en toen wist ik het weer.
  Dat mooie weer zit er niet echt in. Het is donkergrijs en het regent.

  Gisteren afscheid genomen van Ria (Riasweblog). Ze is op.
  Ook gehoord dat Melody in het ziekenhuis ligt. Ook een stukje over geschreven op welkomsttekst. Gelukkig gaat het haar wat beter.

  Geniet van alles wat je doet. Treeske ook en dat ze nog maar veel mag winnen.

 2. Foto 1 en 2 zit natuurlijk een héél ander verhaal aan vast dan jij vertelt, Je bent gewoon te bescheiden om te vertellen dat de boot energie zuinig is en door mens kracht aangedreven wordt en dat jij het desnoods ook nog helemaal in je uppie doet;-) .Logisch, als de rest 80 plus is moet jij de boel wel draaiend houden.

 3. Phoe ……… dat lijkt op werken joh!! Zo’n druk programma en er dan nog zelf naar toe fietsen ook zie ik op die schuit hahahaha
  Nou ja, Trees valt in ieder geval wel goed in de prijzen.

 4. Een hond winnen die je nooit eten hoeft te geven en uit hoeft te laten. Precies naar de wens van Trees (-: En wat lees ik verder? Trees slaat alleen maar hoofdprijzen aan de haak!
  Sjonge, jonge, weten jullie zeker dat zo’n cruise voor de ontspanning is?

  • Eerlijk gezegd, de rust bij thuiskomst was weldadig.
   Ik stikte haast van de fietsdates en ‘hete’ gesprekken (+/- 35 graden) in de bejaardensoos.
   Treeske op haar beurt, had het keidruk met uitleggen van digitale lessen aan de ouderen, wat zeer gewaardeerd werd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s