Bijkomen

Misschien ligt het aan het ouder worden. Misschien ligt het aan het overweldigend aantal indrukken van deze fantastische leuke en mooie cruise. Misschien ben ik wat overgevoelig voor deze prikkels. Ik weet het niet! Wat ik wel weet is, dat ik ervan moet bijkomen.

Gedachten tollen door mijn hoofd over bijvoorbeeld, hoe de stadsnaam Zwolle is ontstaan. (een Zwel is een zandbank waarop de stad in den beginne werd gebouwd en verbasterde naar Zwol, vervolgens naar Zwolle. Waarom de gootuitlopen in de Utrechtse binnenstad ‘snotneuzen’ worden genoemd. (zijn vaak groen en vochtig) De uitleg over de talloze gebruikswoorden die wij kennen. (Steenrijk, want enkel de rijken konden stenen huizen bouwen) (Misbaksels, dat waren kromme stenen) (Hulken, die hadden iets met groen te maken) enz. enz!

Talloze info’s vliegen nog steeds door mijn hoofd. Vele beelden ook. Mooie gesprekken gehad. Schitterend natuurschoon gezien langs de IJssel. De ontmoetingen met de fantastische mooie mensen op het schip. Over de gezellige en top service gerichte crewleden raak ik niet uitgedacht. De ontzagwekkende hoeveelheid voedsel die ik wist te verstouwen. (Zoute haring, jammie) De talloze dames die hun kamernummer in mijn oor fluisterden (Droeg mijn foute jasje) De fietsdates die ik had, vooral de laatste. (Ze zeggen weleens, ‘je vreet er een weiland voor kaal’ maar voor haar begin je met grazen) De les die ik leerde om nooit meer bingo te spelen. (Was op van de zenuwen bij dit spel)

Weet je wat ik doe? Ben hard aan vakantie toe. Denk dat ik deze keer thuis blijf.

8 gedachten over “Bijkomen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s