Sjoppe 2

Ik val om van verbazing! Snap er niks van maar het voelt zo heerlijk goed! Hoe is het mogelijk dat ik zo verliefd ben op Treeske, dat zij mij zo kon verleiden?

Slinks en slim, omdat wij het met zijn tweeën zo enorm leuk hebben, verleidde Treeske mij om iets te doen wat ik allang had afgezworen. Ik werd verleid, blind van liefde, om met haar naar ’s werelds grootste, kille, koude, winkel te gaan waar enkel hijgende ezels winkelen. De naam van die winkel durf ik niet meer uit te spreken, maar hij begint met een I en eindigt op een A. Vandaar de hijgende ezels, die daar draven, die hebben wat met IA.

“Oké, ik wil wel mee naar die winkel, waar maar twee dingen leuk zijn”, zei ik braaf zoet. En verheugde mij op Småland en de draaideur van de uitgang.

Daar aangekomen…………..gloeiende, GLOEIENDE!!!!!!!

En ik had nog wel zo’n zin om te spelen, gloeiende, gloeiende!

Dan maar met een onweerskop mee dat kille hok in. Ik werd meteen al voorbij gestoven door een kudde hijgende ezels, die met hebberige blikken rond doolden. De pallets en bakken met enorme hoeveelheden borden, kopjes, glazen, toiletborstels, koekenpannen e.d. troep, deden mijn maag omdraaien. Echt, kotsmisselijk word ik van die overvloed.

Opeens overviel ons een geluksgevoel, want wij vonden tussen die bergen puin plots hetgeen waar wij voor kwamen. Een simpel digitaal klokje, met iets van een design vorm. Het kreng kostte €10 en er zaten niet eens batterijen bij en bleek bij thuiskomst geen verlichtte cijfers te produceren. Toen wij na kilometers zwalken uiteindelijk bij de kassa’s aankwamen, zagen wij velen ezels uitgeput in en over hun winkelwagens liggen.

Gloeiende, gloeiende, ik wilde dat ik de klok, net als die andere bedonderde ezel, hem hier had achtergelaten, op zo’n honderd meter afstand van het pand waar ik NOOIT meer zal komen.

16 gedachten over “Sjoppe 2

  1. 🙂 bij dat geel-blauw moet je ook niet komen, kun je beter naar RKC Waalwijk gaan… 🙂
    Ook geel-blauw…!

  2. Twee dingen Hulkie, je bent letterlijk te groot voor Smaland en je moet beter kijken als je iets koopt. Je kan hem nog 364 dagen terugbrengen en bij de kringloop kijken.

  3. “Happy Hulk wil opgehaald worden uit het kinderparadijs!”
    Ik ken mensen die alleen voor de kop gratis koffie naar die verrekte winkel gaan. Ik weiger gewoon. Man rekent niet eens meer op me. Hij verleid z’n dochter (-:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s