Gezweten

Ik had veel zin om een eind te fietsen mede vanwege de mindere weersomstandigheden de komende dagen. Ik zou een heerlijke rustigaan rit maken. Ik werd na 10 km echter verrast door vallende druppels. Er zou plaatselijk een bui kunnen vallen, dus keek ik even naar boven. Onmiddellijk zag ik meer druppels vallen en er was geen wolk boven mij te bekennen.

Voor het eerst sinds jaren fietsen waren het zweetdruppels die van mijn hoofd vielen. Ik snapte dat echt niet, want bij elke rit op de Stromer kan ik mijn kleding bij wijze van spreken zo weer schoon in de kast hangen. Na 60 km kreeg ik ontzettend vermoeide benen. Toen ben ik op een bankje langs de weg gaan zitten om een paar reepjes te eten. En daarna heel rustig verder gereden.

In de omgeving van Rhenen ontdekte ik een paar nieuwe wegen die flink glooiden. Zodoende voelde ik daar weer die rare druppels vallen. Dichtbij huis zat ik opeens geeuwend op de fiets. En dan weet ik van mijzelf dat ik gewoon een slechte dag had. Voorheen op de racefiets keerde ik dan altijd meteen om en reed de kortste weg naar huis. Op de Stromer merk ik dat niet zo vlug, maar ik ben nu weer een ervaring rijker.

11 gedachten over “Gezweten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s