Die gie taal

Eerlijk gezegd, ik worstel met alle vormen van taal.

Nederlands is zo een moeilijke taal, dat ik nu nog steeds niet een normale zin kan formuleren. Daarnaast kan ik niets van Duits, Spaans en al helemaal geen Frans. Een beetje Engels lukt.

Maar nu hebben ze weer een nieuwe taal uitgevonden. Die gie taal.

Wat een ellende is dat zeg! Ik ben al jarenlang bezig met Die gie dee. Eerst via briefwisseling met allerlei codes wat niet lukte. Toen kwam er een DigiD app. met hetzelfde verhaal. Uiteindelijk is dat veranderd en heb ik een werkende DigiD app op mijn telefoon. HOERAAAA!

Niet dat ik er wat aan heb, want als je uiteindelijk in die app zit, wordt je verwezen naar het zeer populaire MIJN. Mijn staat voor alles tegenwoordig. Mijn belastingdienst, Mijn belastingdruk, Mijn belastingbetaler, Mijn toeslagen, Mijn afslagen, Mijn koninkrijk en heel populair tegenwoordig Mijn fraudegevallen, enz. enz. Waarbij ik uiteindelijk weer mijn gebruikersnaam en wachtwoord voor in moet vullen, wat vroeger ook al moest. Zucht, zucht, zucht! Ik word zo moe van dat die gie gedoe, dat ik mijn eigen Mijn heb gecreëerd. Mijn REET!

21 gedachten over “Die gie taal

  1. Die Digi app vind ik ook raar werken hoor. Als ik inlog bij een andere site vraagt ie wil je de app gebruiken dan zeg ik ja en dan gaat ie daar naar toe en staat er sessie verlopen en moet ik idd nog met naam en ww invoeren. Ik sla het nu maar over die app.

  2. Zegt degene die al jaren blogt en digitaal de enige taal die er werkelijk toe doet, die der Liefde sprak en alle andere bloggers het nakijken had toen hij een digitaal welbespraakte dame inpikte.. .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s