Automatisch

Gisteren kon ik niks vanwege een depressie maar vandaag, nog steeds met een raar hoofd op de Stromer geklommen, want meestal knap ik op van bewegen. De Stromer dacht goed met zijn baas mee, want plotsklaps ging de ondersteuning een eigen leven leiden. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt maar vond het super leuk.

Ik reed zonder te trappen een wielrenner voorbij met 40 km/uur. Even verderop bij de beklimming van een talud over de A27 kwam ik ook zonder trappen boven. Een automatische fiets, hoe vind je zoiets? Nou, ik geweldig! Hoewel ik de procenten acculading snel zag zakken. Dus diende ik in te grijpen. En toen werd het moeilijk.

Ooit had ik bij de dealer vernomen, dat als ik onderweg problemen kreeg ik net als bij een telefoon, de fiets even uit- en aanzetten om de boel te resetten. Hielp echter niet! Ik dacht, ik bel even de dealer maar die zijn op maandag gesloten. Toen ben ik het uitgebreide menu van de fiets gaan doorzoeken om te ontdekken wat ik eraan kon doen. Eerst had ik de trapsensor gereset, maar ook dat hielp niet. Daarna de koppelsensor (trekkrachtsensor) versteld naar zwaarder trappen, ook dat was de oplossing niet.

Ik dacht erover na om rechtsomkeer te gaan en mij comfortabel door de Stromer thuis te laten brengen. Ik kreeg door het menu heen te klikken, regelmatig het woord kalibreren te lezen, maar door de depressie kwam ik maar niet op de betekenis van dat woord. Goed nadenken in een depressie is voor mij onmogelijk, het blokkeert gewoon mijn brein.

Weer een eindje doorgereden met nog steeds het aanwezige probleem. Opnieuw gestopt en het rode pijltje ingedrukt wat achter het woord kalibreren stond. Koppelsensor kalibreren? Was de volgende vraag die in beeld kwam. Daarbij heb ik maar op ‘ja’ geklikt. Haal uw voeten van de pedalen en druk op ‘oké’. En daarna reed de fiets weer helemaal als vanouds, hoera!

Ik reed weer heerlijk genietend over de dijk langs de rivier. De weilanden met de ‘gewassen’ koeien daarin zijn door de regenval prachtig grasgroen. De hele natuur is nu mooi fris. Ik fietste verder in een hoog tempo maar na de Amerongseberg wilden mijn benen niet goed meer draaien. Ook dat is depressie! Zodoende ben ik heel rustig de laatste 20 km naar huis toe gereden en vond het eigenlijk toen wel jammer dat de fiets het automatisch rijden kwijt was. 😉

13 gedachten over “Automatisch

  1. Mijn verwarming kan ik nu met een thermostaat, mobiel, tablet of computer op afstand en dichtbij bedienen.
    Tot aan de eerstvolgende elfstedentocht ga ik alle mogelijkheden uit proberen.

    Of het mij gaat lukken? Afwachten maar. Mijn fiets werkt gelukkig alleen op mijn trapenergie.

    Zonnige groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s