Veel vrienden

Ik krijg de laatste tijd veel vrienden op bezoek van diverse pluimage. Beetje mijn eigen schuld en zonder daarbij op mijn Hulkenborst te hengsten, het is de schuld van mijn vrijgevigheid.

Helemaal in onze zelfgekozen lockdown periode en ook nu nog, ben ik dankbaar voor deze welkome gezelligheid. Het bezoek vindt plaats in onze achtertuin in een door stormwinden vaak gerenoveerde woning.

Jarenlang voerde ik alleen in de wintertijd bij maar in mijn onuitputtelijke wijsheid heb ik besloten dit voort te doen in verdere jaargetijden. Dit met fantastisch resultaat vanwege de eerder genoemde diversiteit van pluimage’s.

Na de gebruikelijke bezoekers, zoals eksters, duiven, kraai en roodborstje, zagen wij nu ook meneer en mevrouw merel. Ook Theo en Thea Tortelduif komen regelmatig langs. Verrukt waren wij over het bezoek van de families Kees Koolmees en Peter Pimpelmees. Toen die besloten andere oorden te bezoeken kwam Mientje Mus langs, die later met haar kroost langs vloog. Zodoende leerde zij haar kinderen het concept van de Mac en/of afhaalchinees.

Voor mij persoonlijk was het een grote eer dat er bezoek kwam uit het voor ons zuidelijk gelegen buitenland. Mogelijk bij u onbekend maar ik heb het Belgische volk zeer lief! (Sporza e.d.) Of het asielzoekers zijn weet ik niet maar ik ontvang dagelijks vader en moeder Vlaamse Gaai met hun twee kinderen. Zo enorm leuk! De kinderen hebben nog niet zulke mooie kleren als hun ouders, ze zien er een beetje ‘in de rui’ uit. Gezamenlijk genieten ze van de heerlijkheden die in hun restaurant op het bordesje ligt. Het voorstel van vader Gaai om eens gezellig met hen mee te vliegen, heb ik vriendelijk afgewezen. Ik zit tenslotte mede door mijn hoogtevrees liever op mijn vliegfiets. Dat begreep hij niet, zodoende heb ik hem in de gaaientaal uitgelegd, dat ik liever een laagvlieger blijf.

12 gedachten over “Veel vrienden

  • Hier enkel de kapjes van het brood, (die ik zelf ook graag eet) Voorheen maakte ik grote stukken en kregen we enkel grote vogels op bezoek. Nu maak ik hele kleine stukjes waar nu plots ook de kleine soorten langskomen.
   We genieten er enorm van.
   Noem ze niet voor niets mijn vrienden. 😇

 1. Ze boffen maar bij jullie, hier géén asielwoning voor dit soort families, ze moeten zich behelpen met alle groen in de tuin en hun maaltje zélf bij elkaar sprokkelen uit de struiken, maar ik hoor nooit klachten dus ze zijn vast wel tevreden, ….. heerlijk logje!

 2. Jaloersmakend blog.
  Twan en Tosca, zonder kroost dit jaar maar wel veel herrie aan de veren.
  Fred Ekster en zijn volwassen broers om de buurkat te sarren.
  Sjef Vlaamse Gaai voor de kersen dat is wel gezellig, daarbij zijn het zure krengen dus voor ons niet te eten.
  Heel af en toe het echtpaar Merel in het piepkleine vijvertje voor een spartelbeurt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s