Wielrennen kijken

Dat vind ik de fijnste sport om te doen. Lekker vanuit mijn luie stoel kijken hoe anderen fietsen in vaak een prachtige omgeving. Wie er wint, daar maak ik mij niet druk over, ik zit tenslotte in mijn luie stoel, ja!

De wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op ivm het korte seizoen. Ik hoop dat ikzelf nog tijd krijg om te fietsen? Ben blij dat er bij de Belgen een paar nieuwe supertalenten zich laten zien. Zij blijven het mooiste wielervolk, vind ik. Een jochie van 20 jaar wordt gewoon de nieuwe Merxks. En ook de crosser Aert van Wout (schrijf ik dit fout?) wint veel wedstrijden.

Ik hoop wel dat er eens wat meer aan de veiligheid voor de renners gedaan wordt. De dranghekken in de ronde van Polen, waar een ernstig ongeval plaatsvond, hadden levensgevaarlijke scherpe delen. De wegen in het buitenland zijn ook niet van deze tijd. Vaak gescheurd asfalt en in België, springen de renners al jarenlang van de ene naar de andere betonplaat Hetzelfde geldt voor de vluchtheuvels in ons land. Scherpe bochten in het finish gedeelte zijn ook schering en inslag. Dat is vragen om zware ongelukken.

Voor de rest ga ik lekker genieten van alle koersen. Verleden jaar omstreeks deze tijd stond ik live te genieten in Alkmaar van het EK wielrennen.

Dat het een harde sport betreft bewijst deze renner. Hij kreeg te maken met een flinke hagelbui tijdens een wedstrijd. Hulken zijn dan nog veel harder, want ik zeg hierbij, “had hij maar sneller moeten fietsen, was hij voor de bui binnen geweest”.

11 gedachten over “Wielrennen kijken

  • Schrijf ik over veiligheid en over de nieuwe Merxks, zie ik hem net over een muurtje duikelen, het ravijn in.
   Laatste bericht nu, hij is bij bewustzijn.

 1. Ik kan niet wachten tot de Tour de France begint! De routekaart heb ik al op de kastdeur gehangen. Vindt m’n man helemaal niet erg (-:
  Er moet zeker iets veranderen qua veiligheid tijdens bij het wielrennen.
  Is Axel ook al gevallen?

  • Remco Evenepoel is de nieuwe Merxks.
   20 jaar en wint waaraan hij meedoet. Verleden jaar in Alkmaar nog even contact met hem gehad.

   Schrijf ik over hem en flikkert ie een dag later een ravijn in. 🤔

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s