Anabolen

Was met Stromer en Bluesbrothers (accu’s) op weg naar Harderwijk. Stak bij het begin van het dorp Eemnes de weg over en kwam op het naastgelegen fietspad te rijden. Zie daar in mijn spiegel een wielrenster ook oversteken, die ik even later hoor vragen of ze in mijn luwte mag blijven rijden? “Geen probleem”, riep ik en zij antwoordde, “ik heet Anna”. “Hulk”, riep ik terug.

We reden door het kilometerslange dorp tegen de felle wind in, met een gangetje van rond de 40 km/uur. Onderweg dacht ik, “die Anna kan supergoed fietsen”. Aan het einde van het fietspad slaan we linksaf en voor ons ligt het steile talud over de A27. Anna fietste mij daar voorbij en besteeg de heuvel zoals een bok een haverkist bespringt. Even later staan we te wachten voor een verkeerslicht in Huizen en ik zie dat Anna als vrouw zijnde een flinke snor draagt. Terplekke geef ik haar nav haar fietsprestaties, de achternaam Bolen.

Onze wegen scheiden zich want Anabolen rijdt naar Almere en ik via de Stichtse brug, waar ik door de harde wind bijna vanaf werd geblazen, richting Nijkerk. Onderweg vlak langs het Eemmeer rijdend kom ik niemand tegen, dus de anderhalve meter regel was daar geen enkel probleem. Bij de brug van Nijkerk aangekomen besluit ik om naar Harderwijk te fietsen, zodoende volg ik de anwb-bordjes daarvan. Kom ik te rijden op een parcours dat zoveel bochten telt, dat ik meer moest remmen dan rijden. Ook vanwege de vele loslopende honden daar en langzaam rijdende fietsers op de smalle paden. Uiteindelijk beland ik in Zeewolde en raak ik daar verdwaald. Toen besloot ik om terug te fietsen richting Nijkerk en ontdekte daarbij een Stromervriendelijke weg, die ik volgende keer ga nemen om via de polder naar Harderwijk te fietsen.

Nu ik met twee accu’s fiets, heb ik de mogelijkheid om nieuwe gebieden te ontdekken, wat ik hartstikke leuk vind. Lekker pionieren, zoeken en (ver)dwalen! Bijzonder fijn om wat langere afstanden te rijden.

Week 13 was voor mij een heerlijke trainingsweek.

12 gedachten over “Anabolen

  1. Jij houdt er lege batterijen aan over, als ik die afstanden op de fiets zou afleggen is de enige “batterij” waar ik het mee moet doen compleet aan flarden”

  2. Batterijen? Dus jouw fiets heeft ook een soort Anabolen.
    Flinke afstand trouwens. Doe ik je niet meer na.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s