Verscheurd

Na 3 dagen behang te hebben afgescheurd lig ik zelf verscheurd op de bank. En vraag mij af waarom ik er op de laatste dag achterkwam, wat nu toch de beste methode was, om zo makkelijk mogelijk dat papier van de wand af te krijgen.

Afgelopen dinsdag kregen we de sleutel van ons 8 jaar oude senioren huur appartement. Via mijn schoondochter vond ik een schilder die ons appartement kon opknappen. En dat is tegenwoordig heel wat omdat niemand tijd heeft. Hij kwam diezelfde dag langs om te kijken en een inschatting te maken over de offerte. Het ‘goede nieuws’ was dat hij ons meteen vertelde dat hij niet over dit behang heen kon sauzen en hijzelf geen tijd had om het eraf te halen.

Zodoende schakelde ik de vele familieleden in met de vraag om te komen helpen, zoals we dit in het verleden vaak deden als er een woning opgeknapt moest worden. Dit onder mijn eigen verzonnen motto: Een voor Allen, Allen voor een! Maar de tijden zijn veranderd want op één persoon na had niemand tijd voor ons.

En dan gebeurt er wat bij mij! Ongekende krachten kwamen bij mij los. Iets…… Hulks. Als een doldwaze val ik met een grote kwast water met afweekmiddel de behangbanen aan. Kwast links en rechts, van boven naar beneden tot drie/vier keer toe zo’n baan zeiknat. Trek voorzichtig een puntje los en probeerde het behang er in een keer af te scheuren, wat vaak niet lukt. Het papier blijkt uit twee lagen te bestaan en de onderste laag besluit in grote wijsheid de muur nog niet los te laten. Dus opnieuw flink kwasten, trapje op, trapje af want het plafond zit modern hoog. En er zaten heel veel banen in de kamer, keuken, grote hal en beide slaapkamers.

Vandaag begon ik al moegestreden aan de laatste slaapkamer. Kwastenmoe geworden probeerde ik er een baan droog vanaf te trekken en tot mijn grote verrassing lukte dat goed. Alleen bleef het tweede deel ervan achter op de muur. Maar wanneer ik die twee keer flink nat maak, gaat het er heel makkelijk af. Dat scheelde dus heel veel gekwast. Aldoende leert men. 🙄 Treeske en ik werden beide verrast bij de allerlaatste baan. Ik haalde hem bovenaan los en stapte het trapje af om hem er verder af te scheuren. Maar we zagen tot onze grote verbazing het papier gewoon uit eigen beweging van de muur afrollen. Er was geen tijd om het te filmen maar wij schoten heerlijk in de lach bij dit zeer aparte gebeuren.

Advertentie

11 gedachten over “Verscheurd

  1. Zag ik het toch goed…. Een hardwerkende man in het appartementen complex 🥵🥵🤗
    Welkom back in de city 🤝🤝

  2. Het is een hele klus behang er af halen. Ben nog bezig in een kleine slaapkamer, pff moet het er echt helemaal afbikken die lagen op elkaar. Succes er mee en het geeft wel een goed gevoel dat je het gedaan hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s