Into the flow

Ken je dat gevoel dat alles wat je wil lukt, waardoor je into the flow geraakt? Nou, bij ons is dat het geval met de ons toegekende woning. Jaren geleden had ik een paar opties genomen bij een woningbouwvereniging in het gebied waar ik opgroeide en wat de IJmond wordt genoemd. De reden daarvoor was dat we mensen van de dag zijn en mocht Treeske iets overkomen dan wilde ik graag terug naar mijn geboortestreek. Want binding met Zeist, hoe mooi ook, heb ik niet en nooit gehad ook.

Zo stonden Treeske en ik jaren geleden te kijken bij een vrijwel nieuw appartementencomplex. “Als je hier toch eens zou komen te wonen, dat zou ik geweldig vinden”, riep Treeske toen enthousiast uit. Nou, dat is nu uitgekomen voor ons samen. Hoe mooi is dat!

We reden op de dag dat we de woning konden bezichtigen vanuit Zeist naar Beverwijk zonder ook maar een rood verkeerslicht tegen te komen. Ik zei toen al tegen Treeske, “alle verkeerslichten op groen, we gaan into the flow”! De zeer ruime woning voelde voor ons beiden meteen goed aan. De ligging is perfect, genoeg zon in huis door de vele ramen, groot balkon dat in de luwte ligt van de westenwind die daar vaak waait. Bijzonder weinig vliegtuiglawaai omdat die allemaal noordelijker naar Schiphol vliegen. Alle voorzieningen binnen 200 meter van onze woning. Grote parkeergarage onder het complex. Echt helemaal naar onze zin. Eindelijk gaan we toekomstgericht en heel belangrijk, gelijkvloers wonen.

The flow ging verder omdat Treeske nog zo’n 40 verhuisdozen had liggen van een vorige verhuizing. We gingen rustig inpakken en heel veel ontspullen. Vliering en kelder waren binnen een week ingepakt en schoongemaakt. Ik ging verder met de schuren en Treeske met de kasten op de bovenverdieping. En er waren dagen dat we gewoon niets deden, zo lekker relaxed. Verhuisbedrijven kwamen met offertes en ik vond het jammer dat Spierballen.nl afviel, want die leek goed op mijn lijf geschreven. Op het moment dat Treeskes dozen vol zaten, kwam de verhuizer een nieuwe voorraad brengen. Ondertussen een loungeset, blokhut, koelkast en vriezer verkocht en vele spullen gratis weggegeven.

Op 7 september kregen we de sleutels en toen raakte alles in een stroomversnelling. Vloer uitgekozen en een schildersbedrijf, die heel toevallig tijd had, gecontracteerd. Er doemde toen enkele tegenvallers op, die we gewoon aanvaarden en oplosten. Zoals behang scheuren en de flinke schoonmaakklus. Het schildersbedrijf is a.s. maandag klaar, de pvc vloer wordt er a.s. woensdag in gelegd en a.s vrijdag verhuizen we naar Beverwijk. En alles gaat op rolletjes want ook met het achtergelaten huurhuis willen de toekomstige bewoners graag de spullen overnemen die wij er niet uit willen halen. The flow goes on…..

De toekomst gaat ons veel gemak brengen. Geen enge trappen meer op en af. Geen tuinonderhoud meer en we ontlopen een toekomstige bosbrand 😜, zodat we niet hoeven vluchten. Ook de poging tot inbraak waar wij onlangs mee te maken kregen in ons hoekhuis, zal niet zo makkelijk gaan in onze toekomstige woning. Het voelt daar veel veiliger.

Verder kan ik er heerlijk opa spelen voor de kleinkinderen. Hun sportwedstrijden bezoeken en bij mijn kinderen op de fiets op visite gaan. Ook om weer met mijn oude fietsmaten tochten te rijden is voor mij heel aantrekkelijk. Ook voor Treeske liggen er daar aantrekkelijke activiteiten, zoals strandbezoek, zwembad vlakbij en een liefhebbende Hulk in de nabijheid. Bovendien heeft zij een stelregel die luidt, ‘als het huis me past, kun je mij overal neerzetten’. Nou, wat ben ik blij dat het haar past! En deze woning wordt van ons samen!

Advertentie

16 gedachten over “Into the flow

  1. Een mens krijgt gewoon wat hij verdient denk ik. πŸ˜‰ Helemaal geweldig dat alles zo lekker loopt, je had zelfs nog ruim de tijd om gezellig met mij op stap te gaan. Ik kom gauw een dagje strandjutten met Treed als jij met je wielermaatjes op stap gaat. πŸ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s