Sidderal

Omdat de buitentemperatuur onder de 10 graden is gezakt, werd het in huis wat kouder, zodat we gisteren voor het eerst dit jaar de kachel hebben laten branden. Positief was, dat hij het deed en dat het lekker warm werd in huis.

Het nadeel ervan is dat daardoor de luchtvochtigheid daalt, waardoor ik meteen met statische elektriciteit te dealen kreeg. Dichtbij de metalen deurkruk gekomen trek ik zo’n grote vonk, dat een auto bougie er jaloers op zou worden. Bovendien krijg ik van al die bliksemschichten het gevoel van een onweerswolk en mijn laatste haar staat constant rechtop. Kortom, ik lijk precies op een sidderaal, in mijn geval, een sidderal.

Jawel hoor, ik ken alle trucjes zoals ehhh…ehhh…ehhh… en die pas ik ook allemaal toe, maar ik blijf vonken trekken als een malle. Daarom heb ik een draagbare aardleiding besteld en daar vestig ik nu mijn hoop op. Vroeger heette zo’n ding veiligheidsspeld, die ik aan mijn kontzak bevestig. En als ik de deur wil openen, ga ik eerst ff lekker twerken met de deurknop om mijzelf te ontladen.

Advertentie

10 gedachten over “Sidderal

  1. O had het vroeger zo op mijn werk, daar hadden ze vloerbedekking en ik laadde met gewoon op. Als ik mijn auto open wilde doen dan knetterde het gewoon. Deed het echt met handschoenen aan. Is iets vervelends.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s