Rondje Wassenaar

Vandaag een fantastisch mooie fietstocht gereden naar Wassenaar. Dat is een van mijn favoriete ritten, als er een westenwind waait. Dit was trouwens de eerste keer sinds jaren dat ik daar geweest ben. Voorheen reed ik er altijd naar toe op mijn racefiets, deze keer voor het eerst met de Stromer.

Ik reed langzaam over de paden door de bossen, omdat die er nog nat bijlagen. En met het vallende blad is het daar glad. De zon scheen en daardoor genoot ik enorm van de herfstkleuren die nog overal goed zichtbaar zijn. Vond het raar dat ik na 5 jaar overal de weg nog blindelings wist. Enkel in Katwijk was er een nieuwe weg onderdoorgang gekomen, waar ik vroeger gewoon de weg kon oversteken, dus dat was even zoeken.

Heel veel foto’s genomen onderweg die ik hier niet allemaal laat zien. 😜

De terugweg loopt door de duinen tot aan Flowerdale aan Zee en die is zeer Stromervriendelijk. Dat betekent, dat ik daar voor het grootste gedeelte op topsnelheid kan rijden.

Dit is bij Katwijk waar de oude Rijn de zee instroomt. Foto met Hulkiaanse schaduw, waardoor hij zeer waardevol is. Katwijk heeft een superfijn rijdende boulevard alwaar een ondergrondse parkeergarage is gesitueerd in de duinen tussen boulevard en de zee.

De volgende plaats op de route is Noordwijk (Meiland city) en op die boulevard liggen allemaal kunstgebitten op straat vanwege het slechte wegdek aldaar. Maar bij Huis ter Duin is het al kerst.

Op deze foto, rechts van het midden staat een huis met een groen dak. Het behoorde toe aan Freddy Heineken, de biermagnaat. Het komt ooit in Hulkenhanden, want wij Hulken kicken op groen.

In Zandvoort gekomen zag ik bijzondere wolken, dus maar weer afgestapt voor een foto.

Je zou haast denken dat ik niet aan fietsen toekwam, maar……

Met deze kilometerstand kwam er een einde aan een bijzondere mooie fietstocht.

Advertentie

8 gedachten over “Rondje Wassenaar

  1. Dat was weer een flinke route die ik vroeger voor een deel ook wel eens fietste , tegenwoordig bespaar ik het onderste stukje rug dit soort ritjes. maar ik begrijp wel dat je ervan genoten hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s