Frisse fietsrit

Vandaag van een heerlijke frisse fietsrit genoten. Onderweg kreeg ik vanuit het berijpte winterlandschap diverse herinneringen terug.

Op de sloot achter het hek leerde ik schaatsen

Ik vond grappige sporen aan de zijkant van een dijk, daar was iemand flink aan het sleeën geweest.

Winterpret in Driehuizen

Op de ringvaart bij Driehuizen lag een laagje ijs. Ik zag er een eend op klapschaatsen, die vloog over het ijs.

Een stomme foto van de 3 molens bij Rustenburg, dat kwam omdat ik daar even wat rijp liet smelten in het gras. Maar hier reed ik ’s ochtends tijdens de Helletocht aan voorbij net toen de zon opkwam. Ook weer zo’n mooie herinnering. Zie http://www.helletocht86.wordpress.com

Ik kwam na 70 km weer eens heerlijk koud thuis vanwege de vrieskou en dat vind ik altijd zo’n lekker gezond gevoel. Krijg dan altijd trek in snert en gebakken bloedworst.

Advertentie

9 gedachten over “Frisse fietsrit

  1. Vandaag was het écht waterkoud, mijn fiets blijft dan lekker in de warme gang steen, het is een oudje dus stel ik niet bloot aan barre kou. Goed plan, ik ga per direct erwtensoep uit de vriezer halen van de laatste keer dat ik een grote pan maakte , gebakken bloedworst, wat is dát lang geleden dat ik het gegeten heb.

  2. Bloedworst ……………. roept herinneringen op! Vroeger als er een boer bij ons aan de deur kwam om biest te verkopen, had hij ook altijd bloedworst bij zich. Mijn vader was er dol op, maar ik gruwelde ervan. En die herinneringen doen mijn gezicht weer vertrekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s