Kerstverhaal

U bent mogelijk gewend geraakt aan mijn jaarlijkse kerstverhaal op dit blog. Vaak had ik daar de vrijheid in om het via de verzinsels in mijn hoofd hier op te schrijven. Echter, dat is dit jaar helemaal anders! Zodoende krijgt u nu de kans om dit jaar eens een waar gebeurd kerstverhaal te lezen.

In een land hier heel dichtbij, woonden een man en een vrouw. Zij leefden een gelukkig leven met de normale ups en downs. Hun huwelijk bleef om gezondheidsredenen kinderloos, maar dat gaf hun tevens de vrijheid om zich bovenmatig bezig te houden met de medemens. Dat gebeurde bij hen op medisch vlak maar ook vaak met hulp aan de naaste op vrijwillige basis. Natuurlijk gaf hen dit enorm veel voldoening maar kostte tegelijkertijd heel veel energie. Om fysiek en mentaal in balans te blijven, kozen zij voor een tweede huisje, een soort chalet dat in een rustige bosrijke omgeving staat. En omdat zij daar echt helemaal kunnen bijtanken, werden zij daar supergelukkig. Nu wil het toeval, dat als je zo betrokken bent met je medemensen en zelf hartstikke gelukkig bent, je dat geluk ook aan anderen gunt. En zo werd er in dat chalet, die zij de Rode Hut noemen, een geweldig mooi plan gesmeed. “Zullen wij?”, vroeg hij haar. “Ja”, zei zij, “dat lijkt mij een fantastisch plan”! Na dat akkoord, begonnen beide met de uitvoering van het plan. Dat werd een enorme grote klus voor het stel, helemaal om het project op tijd klaar te krijgen voor dit kerstverhaal. Maar dit verhaal krijgt een happy end. Kijk maar even hieronder?

Naast de Rode Hut werd de Blauwe Hut door dit stel gerealiseerd. Speciaal bedoeld voor gezinnen met een ziek kind of andere noden, om eens uit de zware sleur van alle dagen bij te komen en dat in een prachtig mooie omgeving. En belangrijk, deze accommodatie wordt voor de gezinnen door deze twee mooie mensen gratis aangeboden.

Hieronder de visie en missie van de stichting De Blauwe Hut en verdere gegevens.

Ziekte van een familielid brengt de nodige zorgen met zich mee. Vaak is er tijdens of na het ziekteproces weinig tijd en/of energie om aandacht aan elkaar te geven en in het bijzonder aan de niet-zieke kinderen en gezinsleden. Een paar dagen vakantie kan helpen om even los te komen van alle emotionele en praktische zorgen die de situatie met zich meebrengt.
Stichting de Blauwe Hut heeft als missie om gezinnen die recent te maken hebben gekregen of gehad met een ernstig ziek familielid een mooie ontspannen ervaring te bieden in een turbulente tijd, een ervaring die wellicht ruimte biedt om even met elkaar een beetje te kunnen ontsnappen aan de hectiek rond het zieke familielid en wellicht ook een mooie herinnering voor de toekomst oplevert. Deze missie wordt nagestreefd door het verzorgen van een vakantieverblijf voor deze gezinnen.
De Stichting richt zich op een doelgroep die bij andere organisaties niet in aanmerking komt, bijvoorbeeld vanwege de leeftijd van het kind of het ziektebeeld. Daarom is er momenteel nadrukkelijk aandacht voor gezinnen waarin het zieke kind in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar valt. Tevens beperkt de Stichting zich niet tot één specifiek ziektebeeld. De Stichting onderscheidt zich daarnaast van een aantal soortgelijke organisaties door het feit dat ook gezinnen, waarvan het kind overleden is tot 18 maanden na overlijden, in aanmerking kunnen komen voor een verblijf.

We werken samen met het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. De medisch pedagogisch zorgverleners selecteren de gezinnen voor De Blauwe Hut.

Stichting De Blauwe Hut
Van der Heijdenlaan 4-A
3705 EG ZEIST
info@blauwehut.nl
http://www.blauwehut.nl (op pc bekijken)
Facebook pagina: https://m.facebook.com/blauwehut/
IBAN: NL 48 ABNA 0106005952 tnv Stichting De Blauwe Hut Doneren kan rechtstreeks op de IBAN of door op de doneerknop op de website te klikken

E & M, bedankt dat ik jullie prachtige project voor mijn mooiste kerstverhaal mocht gebruiken. So this is Christmas and what have you done? 💝

Advertentie

8 gedachten over “Kerstverhaal

  1. Een prachtig initiatief, heel bijzonder dat deze mensen zich daar zo voor inzetten. Hulde voor dit prachtige kerstverhaal dat het hele jaar door mensen een soort kerstdagen laat vieren.

  2. Pingback: Fantastisch weekend | Happy Hulk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s