Vreemde vogels

Dit is een beeld wat wij heel vaak zien. Twee vliegtuigen naast elkaar vliegend naar Schiphol.

Het verste vliegtuig volgt een route over het IJsselmeer, maakt vervolgens een bocht en landt op de Zwanenburgbaan. De dichtstbijzijnde komt via de Noordzee landinwaarts vliegen en landt op de Polderbaan. Van de geluidsoverlast bemerken wij hier niets. Het gebeurd zelden dat er hier een vliegtuig over het appartementencomplex heen vliegt, die dan eigenlijk, te kort door de bocht gaat.

Treeske kan er uren naar kijken en kan op een app zien waar ze vandaan komen. Als het vliegverkeer druk is kunnen wij, zeker als het donker is, wel zo’n 10 vliegtuigen zien vliegen. Het blijven vreemde vogels!

Advertentie

16 gedachten over “Vreemde vogels

  1. De oorspronkelijke en eigenlijk de verplichte route ligt boven op het Noordzeekanaal (wat ik begrepen heb), maar de piloten/kapitein mogen daar vanaf wijken. Dat gebeurd dus best wel vaak. Leuk dat jullie dat zo zien. Wij zien het van de andere kant.

    • Omdat het vaak westen of zuidwesten wind is, landen de vliegtuigen tegen de wind in en komen dan in de verte langs ons. Van het stijgende verkeer heeft dan Zuidholland last.
      Stijgend verkeer gaat inderdaad bij een andere windrichting vaak over het Noordzeekanaal.

  2. Apart wij waren ook in een hotel bij een vliegveld in Engeland als we daar de gordijnen ’s morgens open deden zag je zo de vliegtuigen voor het raam langs vliegen, een apart gezicht. En binnen hoorde je ook nix. Je kon er alleen geen raam open zetten vanwege de geluiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s