Hoe mooi

Hoe mooi was bij ons de oudejaarsdag/nacht en de nieuwjaarsdag.

Ik stond vrijdagochtend om 7.00 uur bij de bakker en scoorde daar 50 oliebollen en 10 appelflappen. Het wichtje wat mij hielp was totaal niet ingewerkt en vergat zelfs de zakjes poedersuiker mee te leveren en snapte werkelijk niets van de pinbetaling. Geeft niks, want het was nog vroeg en daarom niet getreurd, want op de terugweg kreeg ik dat ‘vaderslachteenharing’ gevoel. Ik had namelijk al mijn kinderen uitgenodigd voor een oliebollenfeest. En een feest werd het op allebei die dagen!

Ze bleven allemaal ongeveer een uurtje, waardoor de verspreiding vanwege corona perfect verliep. Kleindochter van twee, zette de kerstman, die zij Kaasei noemt, gezeten op een rendier op de kast, alwaar hij dwars door een berg uitgestalde kerstkaarten reed. Superlollig! Kleindochter van acht, kwam bij mij op schoot zitten en zei tot twee keer toe, “opa, ik vind u zo lief”, Nou, dan smelt je wel ff. Kleinzoon van vier, telde alle kerstmannen in huis en opa was supertrots op hem. Iedereen nuttigde de oliebollen en appelflappen en de gezelligheid steeg ten top.

Verder, heel stiekem, naar het verboden vuurwerk gekeken. Dat is dubbel mooi als je wat hogerop woont. Minpunt waren de zware bomgeluiden hier tussen de hoogbouw. Maar fijn genoten van het siervuurwerk. De rode bloemfonteinen vond ik echt het mooist. Zo hebben wij in onze nieuwe woning een paar prachtige mooie feestdagen mogen beleven. Hoe mooi is dat!

Advertentie

10 gedachten over “Hoe mooi

  1. Ik dacht éven dat de titel op je dochter sloeg, wat straalt ze en wat lijkt ze op jou.
    Wát een start van het nieuwe jaar. Helemaal gegund dat prachtige oliebollenfeest met al je kinderen en kleinkinderen.

  2. Ben het helemaal met Rietepietz een, wat straalt jouw dochter zeg!!Die is echt gelukkig! En wat een drukte zal dat geweest zijn bij jullie, maar wel gezellig!
    Bij mij zijn ze echt de hele nacht met van die vuurwerkbommen bezig geweest ……… kan je zeggen, dat is slecht voor je nachtrust. Gelukkig maar 1x per jaar oud en nieuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s