De deurbel

Het enige wat mij erg irriteerde in onze nieuwe woning is de deurbel. Geluidsgevoelig als ik ben, schrik ik mij te pleuris als dat ding gaat. Het is al zo erg dat er een deuk zit in het betonnen plafond terhoogte van de plek waar ik zit. Crisis, wat een herrie geeft dat ding! Dus al eens bij de woningbouwvereniging over geklaagd maar dat geluid kon niet worden veranderd zei men. Vermoedelijk dachten de ontwikkelaars van het apparaat dat alle oude mensen doof zijn? De bel beneden bij de ingang van het complex is drietonig, terwijl de woningdeurbel tweetonig is en de tweede toon daarvan klinkt alsof er een varken gekeeld wordt. Dat moesten we in het begin goed leren en het kwam vaak voor dat ik met de intercom telefoonhoorn in mijn hand stond, terwijl er bij ons iemand aan de deur stond aan te bellen. Uiteindelijk kregen we dit toch ook onder de knie!

Bij de ingangbel van het complex dienen wij de hoorn van de intercom op te nemen en laat een camerabeeld ons zien wie er aanbelt. Bevalt ons degene die aanbelt, dan gaan Treeske en ik in vergadering en stemmen wij erover om deze persoon binnen te laten. Echter allereerst vragen wij door de intercom naar de naam of kunnen we zien of het een bekende van ons is. Sommige stellen zich voor als, ‘Pakketje’? 🤔 Dan drukken we op een knop op de intercom om de deur beneden te openen. Dat zoiets tegenwoordig toch allemaal mogelijk is?

De laatste maand viel het ons op, dat degene die beneden stond ons wel kon horen maar wij hen niet. Wij er met de woningbouwvereniging over gebeld en die beloofde iemand langs te sturen. Gisteren kwam er een mannetje langs die er verstand van had. Want toen ik hem vroeg of de belgeluiden gedempt konden worden, zei hij, “nee”! Affijn, hij zat een giga tijd te klooien met het apparaat en haalde uiteindelijk een nieuw toestel uit zijn auto en ging die bij ons ophangen. Toen dat ding uiteindelijk hing ging hij hem instellen en wat bleek, bij dit nieuwe toestel kun je het volume wel instellen. Bovendien hebben we als bonus nu een kleurenbeeldscherm! Daarop danste Treeske en ik een foxiefoxtrot en een hulkenhorlepiep om het mannetje heen en zijn wij dolgelukkig met onze nieuwe intercom.

Advertentie

18 gedachten over “De deurbel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s