Groeten uit

Heerlijk een flink eind gefietst. Echt bij het plaatsnaambord moeten omdraaien vanwege een lege accu. Kwam thuis met nog 2 % lading in de 2e accu. Komt door de nog lage temperatuur. In Den Helder was het maar 12 graden.

Op de racefiets was mijn snelste tijd naar Den Helder en terug 5.15 uur. En ik kwam weer mooie en aparte dingen tegen onderweg. Wat ik verschrikkelijk miste in Zeist waren de bloeiende bollenvelden.

Vanwege de wind reed ik lange tijd met de heerlijk geur van de hyacinten in mijn neus. Het ging allemaal heel goed totdat ik een vreemd fietspad tegen kwam. Gelukkig ben ik er niet overheen gereden omdat ik er een paar eenden in of op zag zwemmen.

Rood kroos, wat in tegenstelling tot groen kroos, kroosvaren heet. Maar het is toch net een fietspad met rood asfalt?

Advertentie

9 gedachten over “Groeten uit

 1. wat kan ik het me goed voorstellen dat je de lucht van de bollenvelden miste in Zeist ik woon nu 17 jaar in Servie en ik mis ook ieder voorjaar de bollenvelden

  • Wat is dat raar, hè, dat je zoiets kan missen?

   Ik ga komende tijd een foto maken en bloggen op de mooiste plek om bollenvelden te fotograferen.
   Dat punt ligt bij Julianadorp.
   Dan fiets ik vanuit Den Helder door de kale bruine duinen daar en kom dan plotseling op een punt dat je op 25 meter hoogte alle bloeiende bollenvelden kan overzien. Dat is zo een verrassende omslag maar geweldig mooi. Nu al zin in, maar nog even wachten op de tulpenbloei.

   • Ik ken dat punt ik heb 35 jaar in Schagen gewoond dus eigenlijk midden n de bollenstreek De laatste 6 jaar werkte ik in Alkmaar en ging iedere dag met de trein vanaf SCHAGEN EN EVEN VOORBIJ heerhugowaard kon je ook daar genieten van de bollenvelden

 2. O ja, de bloembollenvelden, héérlijk! Daar kom ik te weinig maar ja, ik fiets ook niet meer en eigenlijk is op de fiets de beste manier om er langs te gaan. Je hebt die “paden “ook in ’t groen, dat moest kleinzoon Sebastian ooit met een nat pak bekopen.

 3. Ik heb niks met bollenvelden…….. geef mij maar een weiland met pinksterbloemen, hondsdraf, paardenbloemen nou ja natuurlijke dingen zeg maar. De kroossloten zijn herkenbaar idd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s