Allemaal de schuld van de zomertijd

Hoe het in de praat te pas kwam, weet ik niet meer, maar we lagen dubbel van het lachen tijdens de lunch, die wij genoten in het Strandhuis te Wijk aan Zee. Treeske, mijn knopjesfreak, vertelde dat zij grote moeite had om de klokradiowekker in onze slaapkamer een uur vooruit te zetten. Wel lukte het haar om het alarm van de wekker af te laten gaan en de radio te laten spelen. 😊 Slim hé!

Ja, zr Catharina op bezoek

Uiteindelijk kwam ze huilend overstuur (niet waar!) de kamer inlopen en vroeg aan mij of ik het misschien voor elkaar kon fabrieken? Met enorme mazzel had ik binnen een paar minuten de juiste tijd ingesteld.

Nou, zei mijn dochter, wij moesten het klokje van de oven op zomertijd zetten en dat kregen we ook niet gedaan. (zie in gedachten een kudde zusters om die oven staan) Uiteindelijk hadden we wel de Russische taal erop gekregen en toen lukte het helemaal niet meer! 🤣🤣🤣

Wat zijn sommige toestellen toch ondingen om simpel even de klok een uur te verzetten. Allemaal de schuld van de zomertijd en in mijn dochters geval, verdenk ik ook Putin!

Advertentie

5 gedachten over “Allemaal de schuld van de zomertijd

  1. Mijn moeder zaliger had ooit zo’n klokwekker gekocht bij Lidl, waar zij noch iemand anders van de familie weg mee kon. Na minutenlang sukkelen slaagde ik er wél in om het ding te temmen, en werd dit bij elke uurwissel ‘mijn’ werkje. Verschrikkelijk slecht voor het hart!

  2. Mijn hangklok weigert gewoon dienst… staat stil en is niet vooruit te bránden! De rest is goed gelukt dit keer. Je dochter ziet er goed uit, leuk dat jullie haar ook kunnen bezoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s