Noordenwind

Mijn oma, die wij toentertijd opoe noemden, wist altijd vantevoren dat het noordenwind werd. Dat voelde zij aan haar rimmetiek (reumatiek) zoals zij dat noemde. Alvorens en tijdens die windrichting leed zij flinke pijn.

Nu heeft Treeske na wat ongevallen wat minder pezen in haar schouders. Sommige zijn gescheurd, andere gewoon verdwenen wees onderzoek uit. Het blijven zwakke plekken in haar lijf. En nu komt het: ook Treeske klaagt met noordenwind over haar zere schouders. Echt, we kunnen de klok erop gelijk zetten, zoals het gezegde vermeld. En als de wind uit een andere richting waait verdwijnt bij haar de pijn. Maar tijdens de noordenwind ben ik gewoon extra lief en behulpzaam voor haar. 🥰

Advertentie

13 gedachten over “Noordenwind

  1. Ach hoe herkenbaar .Opoe zeiden wij ook vroeger en ook Opoe had rimmetiek .Ook ik voel aan mijn lijf als het de ”verkeerde ” windrichting is ! Geef die lieve Trees maar een dikke knuff van mij .En dat jij heel lief voor haar bent twijfel ik geen seconde aan ,jullie zijn een prachtig stel !!
    Elisabeth

  2. In de haven was de gevleugelde kreet Als de wind uit het noorden komt is het altijd koud uit welke richting hij ook komt. Maar het scheelt idd hoor dat je sommige pijntjes met koude wind beter voelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s