Goede monteur

Wat een fantastische goede monteur ben ik toch. Echt ik klop mijzelf op beide schouders en sla met mijn hakken tegen mijn achterste!

Verleden jaar in augustus hoorde ik een tik in mijn achterwiel van de Stromer. Na controle of er een steentje oid in de band zat reed ik ermee naar de dealer waar ik vernam dat het een bekend probleem was. Er waren een heel stel slechte velgen aan de fabrikant geleverd en die werden voor garantie vervangen. Dus de wielen werden eruit gehaald en door de dealer opgestuurd. Na twee weken kon ik de fiets ophalen en bracht hem dezelfde dag weer terug omdat de wielen slecht gespaakt waren en erg slingerde was er met de fiets niet te rijden. Dat werd door de dealer kosteloos hersteld en ik kreeg de fiets een dag voor onze verhuizing tikloos en met rechte wielen terug.

Afgelopen maand hoorde ik dezelfde tik weer terugkomen en zag de bui al hangen dat de fiets terug moest naar Zeist. Maar eerst controleerde ik de spaakspanning of er misschien een los zat of was gebroken. Tijdens die controle hoorde ik de spaken kraken waar ze elkaar kruisen, zodoende deed ik er een druppeltje kettingwax op, waarna het gekraak verdween en de tik bij het rijden niet meer hoorbaar was. Van plezier over mijn goede monteursdaad, steigerde ik een paar keer met de Stromer en deed een vreugdedans om hem heen.

Tijdens de ronde van Noord-Holland hoorde ik de tik weer terugkomen. Ik heb er ’s nachts slecht van geslapen en heb er ’s morgens na het ontbijt meteen naar gekeken. In eerste instantie de kruispunten van de spaken met een druppeltje olie gesmeerd, daarna proefgereden in de inmens grote parkeergarage onder het appartementencomplex. Hij tikte er nog vrolijk op los. “Caramba”, dacht ik, zou er toch nog een slechte velg gemonteerd zijn vorige keer? Toen ben ik tijdens het rijden gaan kijken naar het achterwiel en zag dat als het ventiel beneden was, ik de tik hoorde. Ik stapte af, draaide het moertje van het ventiel een halve slag vast tegen de velg en reed vervolgens een rondje tikloos rond. 🚵🤸 Hotseknots begonia tralala lala💃 zong ik uit volle borst. Crisis, wat was ik blij!!! En nogmaals, wat een fantastische goede monteur ben ik toch! 😜

Advertentie

14 gedachten over “Goede monteur

  1. Uw bescheidenheid siert u, mijnheer Jan! Maar de moraal van je verhaal is zeer waar: soms zit een defect in een klein hoekje en kan iemand met gezond verstand dit in een wip oplossen!

    • Die vraag stel ik mijzelf ook.
      Heb de tik van de spaken en het ventielmoertje doorgebeld aan de dealer.
      En gevraagd of ze nog Stromer monteurs zoeken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s