Fantastisch weekend

Een wel heel bijzonder weekend beleefd, waarin wij fantastisch fijn hebben genoten. Ik was uitgenodigd om de drukbezochte officiële opening van de Blauwe Hut bij te wonen op de Thijmse Berg in Rhenen, waar gezinnen met jonge zieke kinderen van een gratis vakantieverblijf kunnen genieten. Zie laatste kerstverhaal. Dit fantastische project werd gerealiseerd door een stel zeer positief ingestelde mensen, die echte doeners zijn. Zij lieten zich leiden door een Zweedse filosofe, die vaak de woorden uitsprak, ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus denk ik dat ik het wel kan’. En dat er grote behoefte voor is bleek wel door de 12 boekingen die deze stichting al mocht ontvangen. Grote hulde voor deze mensen die dit project wisten te realiseren.

Wij verbleven voor twee nachten in B&B Bovenweg wat gesitueerd ligt vlakbij de Thijmse Berg. Dit vanwege het feit dat Treeske die dag een familiereünie had in Amsterdam en daarom de auto nodig had en ik dan lopend naar de opening kon gaan. Nou, dat was geen straf want de grote B&B bestond uit wel 5 kamers, 2 tiny house-jes, een studio en een smaakvol ingerichte grote ontbijtkamer, dat werkte met een ontbijtbuffet. Buiten een grote parkeerplaats en het stond in een prachtig boomrijke omgeving. Het voelde daar heerlijk harmonieus en waar de gasten goed verwend worden. Ik zag meteen een mogelijkheid voor mijn jongste dochter die plannen heeft om in een tiny house te gaan wonen eens daar een weekje te laten proefwonen.

Uitzicht B&B

Ik vatte het plan op om ’s avonds te gaan uiteten met Treeske haar dochter en schoonzoon die ik daarvoor had uitgenodigd. Die twee hadden als verrassing de studio daar voor een nacht afgehuurd, dus dat was voor ons verbazingwekkend leuk. Wij reden gezamenlijk naar restaurant Moeke in Rhenen wat aan de rivier de Rijn ligt. Daar hebben we voortreffelijk lekker gedineerd wat echt een feestje was.

Rijn bij Rhenen

De volgende morgen opperde ik tijdens het uitgebreide ontbijt om de terugrit via de Rijn en Lek dijk aan de zuidzijde te rijden. De reden daarvoor was om het prachtige natuurschoon van de Betuwe links en de uiterwaarden rechts van de dijk te bewonderen. We waren er eigenlijk nog even te vroeg om de bloesems van de meidoornbomen te bewonderen, die daar in grote getalen staan. Persoonlijk vind ik het gedeelte tussen Rhenen en Vianen het mooiste stuk natuurschoon van Nederland, zeker in de bloeiende meimaand wat dan paradijselijk aandoet.

Je hebt vaak het fijne gevoel als je weer thuis komt. “Ohhh lekker thuis!” Dat had ik dit keer wat minder, omdat ik eigenlijk weer terug wilde naar Rhenen. Want we hebben daar zo een fantastisch fijn en gezellig weekend beleefd.

Hoewel het thuis ook erg mooi kan zijn.

Advertentie

10 gedachten over “Fantastisch weekend

  1. Inderdaad een heel mooi stukje natuurschoon daar.Vroeger zo’n 35 jaar geleden schat ik,was Moeke een dame die havengeld kwam innen zo ook bij ons als we daar lagen met de boot.Ze woonde in dat huis wat nu het restaurant is en dus naar haar vernoemd is.Fijn dat jullie hebben genoten.

  2. Dit is op "Iris Papilio" Regenboogvlinder herblogden reageerde:
    Het was echt een geweldig weekend!
    De familiereünie waar ik zaterdag was ook heel erg leuk. Lang geleden dat we elkaar, 15 neven en nichten incl. aangetrouwd en mijn aangetrouwde oom Luuk van 95 jaar! Wat zat ie op zijn praatstoel. De bedoeling was alleen koffie drinken in het tehuis waar hij tijdelijk woont, voor hij een eigen plekje heeft, met taartjes die de organisator mee had genomen. Maar hij ging ook mee lunchen en daarvoor moest zijn rollator mee omdat hij wel een stukje moest lopen.
    Het was geweldig en voor iedereen voor herhaling vatbaar. We misten nog wel een maar mensen maar wie weet zijn die er de volgende keer ook bij! Het was super!

  3. Zo te lezen echt een mooi weekend geweest zo. Allebei ook wat leuks gedaan en met de familie dat maakt het een top weekend voor jullie. Lekker toch na alle corona perikelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s