Bollenvelden

Vandaag geprobeerd om in Julianadorp de mooiste foto van de bollenvelden te maken. Dus daar helemaal heen gefietst en het was daar helemaal niks, noppes, nada! Normaal is dat the place to be, maar er was maar 1 bollenveld te zien vanaf de 40 meter hoge uitkijktoren. Dan maar de plaatjes die ik onderweg schoot.

Dan denk je, mooier wordt het niet.

Toen ik in Julianadorp geweest was ben ik op de terugweg over wegen gereden waar ik nog nooit geweest was. Ik zag vele mooie bollenvelden, totdat ik opeens een kippenvelmoment kreeg.

Hoe mooi is dit?

Advertentie

16 gedachten over “Bollenvelden

 1. Ja ik heb er echt helemaal niks mee met die bollenvelden zeker niet toen ik pas hoorde hoeveel gif er aan te pas komt bij Zembla lees ik dit. Het spuiten met landbouwgif op de Nederlandse bollenvelden stelt veel meer omwonenden veel langer bloot aan veel hogere concentraties van die pesticiden, dan tot nu toe bekend. Het gif wordt ook teruggevonden in de luiers van baby’s die op 250 meter afstand van de bollenvelden wonen.

 2. bedankt voor deze mooie foto.s ik heb er van genoten en zeker de laatste 2 laten goed zien hoeveel werk een bloementeler heeft Zoveel verschillende soorten .

  • Foto 2 is van wat hoogte vanuit de duinen genomen en komt meteen al veel beter uit dan de anderen.

   Zo jammer dat het er niet was in Julianadorp. Meestal fiets ik vanuit Den Helder door de grauwe Grafelijkheids duinen en opeens krijg je dan vanuit dat hoge perspectief dat prachtige kleurenpalet voorgeschoteld. Dat is gewoon onwerkelijk mooi!

 3. Ja, dat is een mooie prijs. Ik haal zie hier bij Stompetoren ook voor 5 euro.
  Mooi dat je Treeske meenam naar Limmen. Wij waren een paar dagen op trip met belazerde WIFI-verbinding, kon het wel lezen en toen ik wilde reageren viel de verbinding uit.

 4. Leuke foto’s. Foto’s van andere zien vindt ik leuk als het om bollenvelden gaat, maar zelf er naar toe en foto’s maken? Nee, dat hoeft voor mij niet, ben zelfs in mijn hele leven nog nooit naar de Keukenhof geweest….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s