Besnuffelen

Ik ben tegen geurtjes, simpel om het feit dat ik eigenlijk elk geurtje vind stinken. Elke winkel die geurtjes verkoopt, ontwijk ik zoveel mogelijk. Zodra ik achter iemand fiets, die ‘lekker ruikt’, sprint ik er zo snel mogelijk voorbij. Maar mijn probleem is, dat ik niet aan geurtjes ontkom. Neem bijvoorbeeld mijn douchegel, zodra ik uit de badkamer kom, wordt ik besprongen door Treeske die mij van alle kanten begint te besnuffelen, waarna ik vaak op de vlucht sla.

En wat ik vreemd van mijzelf vind is dat ik er nog aan meedoe ook om die geuren te verspreiden. Vanwege windkracht 6 reden wij met de auto naar de winkelstraat in Beverwijk, omdat ik Treeske niet wilde laten fietsen in die storm. Wij gingen juist daarheen omdat er meerdere geurenwinkels zijn en de schoonzoon van Treeske zou jarig worden en zij wilde hem een geurtje geven. Dat moest wel een speciaal soort geurtje zijn, zodoende had haar dochter daarvan een foto gestuurd, die Treesje (Alleskwijt) niet meer kon vinden op haar telefoon. Ik bespaar u hier de giga toestanden die hieruit voortkwamen, maar ik kwam daarvan bijna op de I C te liggen. (I C Paris) Vervolgens naar de D ouglas gegaan, waar gelukkig een bankje voor de deur stond zodat ik daar zittend kon wachten. Treeske kwam die winkel uit zonder geurtje, want ze wist nog steeds het juiste merk niet. Ik dolgelukkig, want dan kan ik die ‘kleine jongen’ zoals ik hem noem, geurloos knuffelen met zijn verjaardag.

Nu zit ik op het balkon, in de zon dit blog te schrijven. En op het balkon staan diverse bloeiende planten, die erg aantrekkelijk zijn voor bijen en hommels. Nadat ze bij de bloemen geweest zijn, beginnen ze om mijn hoofd heen te zoemen en snuffelen waarschijnlijk de geur op van de douchegel. Het is mij bekend dat Hulken woest aantrekkelijk zijn voor het vrouwvolk, zo ook voor deze onvruchtbare werksters. Toch vertoon ik wederom vluchtgedrag! Ach, wat een rust zou het mij geven te wonen in een wereld zonder geurtjes. Hopelijk word ik dan minder besnuffeld.

Advertentie

16 gedachten over “Besnuffelen

  • Destijds rook alles natuurlijk. En daar groeide je in op.
   Sinds ik bipolair werd, kwamen de geluiden, geuren en kleuren zo erg bij mij binnen dat ik daardoor overprikkeld van raakte.
   De cbd-olie temperen deze prikkels, hoewel ik er nog steeds gevoelig voor ben.

  • Ik heb in het verleden wel geurloze wasmiddelen e.d. gebruikt en poetste mijn tanden zonder pasta, want dat stinkt ook.
   Aftershave gebruik ik niet, is ook helemaal niet nodig, net als zovele geurtjes.
   Geurtjes dienen enkel voor de commercie.

 1. Mijn geurtje Paris van YSL staat oud te worden en dat vind ik wel een beetje jammer… en die nieuwe fles gaat natuurlijk nooit meer open. Maar geeft niks hoor… ❀️

  • Dat is een lekker geurtje. Jammer dat de hulk geen geurtjes meer verdraagt. Weet je inmiddels nu wel wat voor merk je moest kopen?

   • Dat is Geen lekker geurtje!

    Je was vergeten de G te schrijven.
    Ooit moest Treeske eens alleen weg en had ze dat opgedaan.
    Heb een uur het huis moeten luchten, voordat die verschrikkelijke stank weg was.

   • Geen enkel geurtje meer… ik doe soms van een proefstaafje een druppeltje aan de binnenkant van mijn pols. Maar verder dus echt niks mee. Hij kan er echt niet tegen, ook al heeft hij de Bipolaire stoornis goed onder controle met de CBD-olie. Er blijven dingen waar hij gevoelig voor is…

 2. Jaren geleden gestopt met geurtjes en nog steeds geen spijt van. Wasverzachter is ook niet doen, de hele toko ruikt naar dat spul, komt er in huize F. dus niet in en het hetzelfde geldt voor geurkaarsen.

  • Hier zelfs geen gewone kaarsen.
   Stank bij het uitblazen en veel fijnstof.
   Je hebt tegenwoordig oplaadbare flakkerende kaarsen, dacht bij de A C tion. Zag ze in een restaurant.

 3. Geurtjes uit een flesje of doosje blijf ik ver van uit de buurt. Ben ik dus hartstikke allergisch voor letterlijk en figuurlijk.
  Een voordeel dat ik alleen woon dus, gebruik ook alleen maar geurloze (parfumvrije) producten. Merkte in Coronatijd dat ik ook last heb van luchtjes van andere. Tijdens de coronatijd had ik geen eczeem en/of benauwdheid. Dat is nu weer volop terug helaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s