Boerenverstand

Het boertje pesten gaat maar door en door. Ik las nu weer dat de veeboeren een vergunning nodig hebben om hun vee in de wei te laten grazen, dit vanwege het stikstofbeleid. De regelgeving loopt zo gigantisch uit de hand, dat boeren nu op het punt zijn dat er een extra schuur gebouwd moet worden om alle regelgeving in op te slaan. Het probleem daarbij is weer, dat een nieuwe schuur niet past in het bouwstikstofbeleid. Hoe nu verder?

Het volgende probleem is dat we steeds meer kale boeren krijgen. Die beste mensen zitten vanwege de constant veranderde regelgeving met hun handen regelmatig in hun haar. En bij elk nieuw besluit, rijzen hun haren ten berge. U begrijpt dat het gezegde, ‘geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt’, niet meer opgaat voor de boeren.

Maar er is ook goed nieuws te melden: met de papieren rietjes is een probleem ontstaan, vanwege het feit dat er papier van loskomt, wat schadelijk schijnt te zijn voor de gezondheid. We moesten namelijk vanwege regelgeving van de plastic rietjes af! En nu is er een belangwekkende uitspraak gedaan door de minister, die het zelf ook niet meer weet, die vraagt aan de industrie om een oplossing te zoeken voor dit probleem!

Ik heb over dit alles maar één vraag: laat alsjeblieft het boerenverstand regeren in Nederland?

12 gedachten over “Boerenverstand

  • En weet je wat zo erg is, de meeste besluiten worden alweer snel teruggedraaid.

   Een boer had 50 koeien.
   Hij mocht volgens de regelgeving er 30 houden.
   20 bracht hij huilend naar de slacht.
   Een maand later werd deze regel teruggedraaid.
   Wat een gore hufters!!!

 1. Zelf probeer ik zoveel mogelijk bij de boer te kopen,want een eerlijke prijs verlaagd de overtollige productie.Supermarkten betalen te weinig aan de boere en rekenen ons teveel.En dat is maar 1 aspect in de voedselketen.

   • Vroeger was het heel gewoon,mijn vader had een grote moestuin bij het huis,maar de aardappels kwamen bij de boer vandaan.Een mud tegelijk werd er in de kelder ‘gestort’.Tegenwoordig ontdekken ze gefermenteerd voedsel,wij hadden niet anders een kelder vol met wekpotten en keulse potten.Huis gemaakte zuurkool,jam,rumtopf met zomers fruit gevuld.Dat laatste kregen wij natuurlijk niet want tegen de kerst ging je vanzelf achteruit lopen van het alcoholpercentage.

 2. Mijn vader was boer en werd in de 60 er jaren onteigend , omdat de stad moest uitbreiden en nee mijn vader heeft daar zo goed als niets aan overgehouden, de goeie man was veel te goed van vertrouwen en niet gewiekst genoeg om er een slaatje uit te slaan. Daarna woonden wij in de binnenstad van Utrecht en pachte mijn vader land waar de koeien liepen. Die pacht liep af omdat er over die grond een snelweg aangelegd zou worden en toen moest hij stoppen ,omdat zijn gezondheid het niet toeliet om weer opnieuw te beginnen . Een weg die er pas jaren later kwam. Het heeft hem behoorlijk geraakt al die tegenslag. Er is niet veel veranderd in al die jaren het word boeren nog steeds moeilijk gemaakt om te doen wat zij het liefste doen en daar een boterham mee te verdienen.

  • Dank voor je verhaal!

   De boeren worden hier geestelijk vermoord.
   Daarom vertrekken er velen naar het buitenland.
   En als het zo doorgaat worden wij een importland voor levensmiddelen.

   Goed bezig! 🤮

  • Eigenlijk doen we allemaal mee!
   Met mijn 7 kinderen werkte ik mee aan de overbevolking. 😁
   Als ik in een auto stap, help ik mee aan de opwarming van de aarde, want bij elke verbranding komt warmte vrij en uitlaatgassen. 🤫 Dus wie het weet, mag het zeggen! 😶

   • Precies, en hoe meer mensen er komen hoe minder ruimte er is voor natuur. Wij hebben inderdaad bewust afgezien van vier kinderen en lieten het bij twee omdat dat in de jaren 60 ook al speelde. Maar natuurlijk vervuil ik ook al doe ik m’n best het zo veel mogelijk te beperken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s