I feel Viking

Ik schrijf dit blog met moeite op de 12e en hoogste verdieping van de Rotterdam 7. Waarom met moeite? Om mij heen zie ik een woestwilde zee en dat is precies wat ik wilde meemaken op deze cruise. Huizenhoge golven zie ik om mij heen die het hele schip met hun wavepower doen bewegen. Wauw, wauw, wauw, wat een prachtige belevenis!!! Ik werd vannacht om 3 uur wakker van gekraak in de hut en voelde mij flink misselijk. Ik liep slingerend door de hut, deed de gordijnen open en zag….

Het zeeziek gevoel verdween met het opstaan. En ik heb een uur voor het raampje gezeten van onze hut op de eerste verdieping, genietend van de steeds hoger wordende golven. Daarna mijzelf aangekleed en met zeebenen naar de 12e verdieping gegaan. Hier geniet ik van de grote stormvogels die over de golven vliegen en af en toe aan haringhappen doen. Het zijn de Jan van Genten met hun vleugelspanwijdte van bijna 2 meter. Het schip schommelt hier zo erg dat ik er heel moeilijk een foto van kan maken. Misschien lukt het om te filmen?

Niet erg stabiel

We varen nu richting Molde

Rechtstreeks naar de opkomende zon toe, dit zal dus in oostelijke richting zijn, terwijl heel raar, mijn innerlijke richtinggevoel noordelijk aangeeft. Ik zie ook geen land en bedenk dat hier in vroegertijd de Vikingen hebben geroeid in hun kleine drakenschepen over deze woeste golven. Gloeiende, gloeiende, YEAAAHHH…..I FEEL VIKING!!!!

Advertentie

10 gedachten over “I feel Viking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s