Klaarmaken op uw plaatsen 1 2 3 af

Vandaag ga ik naar een onwijs gezellig evenement wat ik jarenlang heb gemist. Het is namelijk feestweek in Beverwijk, waarbij allerlei activiteiten plaatsvinden. Vanmiddag is de kortebaandraverij op de Breestraat, die in de volksmond hier ook wel paardenkoers wordt genoemd. Dat wordt weer een reünieachtige bedoening, want je komt dan je oude klasgenoten of andere bekenden tegen, die allemaal vragen, hoe het met je is? Wat ze eigenlijk geen bal interesseert maar vervolgens een lekker biertje met je drinken. Kijk, en dan wordt het weer beregezellig!

De paarden rennen met een sulky achter zich aan waar een mannetje of vrouwtje op zit en raffelen in paren een parcours af van zo’n 300 meter. Wie er wint na 2 of 3 ritten gaat door naar de volgende ronde. Uiteindelijk komt daar een winnaar uit te voorschijn. Bijkomend spel daarbij is dat je op diverse manieren kan gokken op de paarden. Ik vind dat persoonlijk een heel moeilijk gedoe, daarom gok ik altijd op de winnaar. En het is een Hulks feit, dat ik vaak de winnaar heb geraden in het verleden en daarmee heel veel geld heb gewonnen! Een keer €60, een keer €110 en een keer €80, bij een inzet van telkens €20.

Maar hoe kies je nu de winnaar uit 24 van die racebeesten? Sommige gokkers weten wat de paarden deden in vorige kortebaanwedstrijden en proberen daar hun keuze op te baseren. Hulken doen dat heel anders! Ik kijk altijd naar een leuke naam in het deelnemersveld en gok dan op dat horsie. Nu kunnen de lezers van dit blog ook meedoen, want je kunt hiermee ook online gokken. Hoe dat moet weet ik niet? 😜 Hieronder het deelnemersveld.

Naam paard, naam berijder, aantal te lopen meters

Er doen nu nog maar 16 paarden mee, waardoor ik denk dat corona ook wat deelnemende paardenstallen heeft gesloopt. Grappig detail was daarbij, dat ik Treeske de deelnemerslijst liet zien en zij hetzelfde paard als ik koos. Nu maar hopen dat ik zoals in het verleden na afloop weer met flappen kan zwaaien?

Bij de start draait men een geluidsbandje af wat zegt, “klaarmaken, op uw plaatsen, 1 2 3 af”. Aaaahhhh, nu al rillingen en onwijs veel trek in bier!

Advertentie

14 gedachten over “Klaarmaken op uw plaatsen 1 2 3 af

  1. En ehhh, de winsten gaan dan wel op aan drank denk ik. Want een plastic bekertje bier kost daar al gauw €3 á €3,5. Proost en plezier🍻😋😎

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s