Hoe lang nog?

De polders de Purmer en de Wijkermeer bestaan respectievelijk 400 en 150 jaar. Ik vraag mij daarbij af, hoe lang nog? En wat is er gebeurd met de boerenslimheid?

Als nu het stikstofprobleem ontstaat, zoals ik begrepen heb, door vermenging van poep en plas, dan zoek je daar toch een oplossing voor. Van mijn part iets met een plasgootje!!! Of pomp de drijfmest in lege aardgasvelden, dan is het aarbevingsprobleem mogelijk ook opgelost.

Alles is beter dan die boze demonstraties met hun onhebbelijkheden. Ik zag bijvoorbeeld vanmorgen een innovatie op een vrachtwagen.

Deze zonnepanelen zorgen voor de stroomvoorziening van de koeling, laadklep en andere elektrische elementen. Vroeger moest de motor van een vrachtwagen stationair blijven draaien om zo voor de koeling e.d. te zorgen. Dit bespaart alleen al meer dan 5% op de brandstofkosten en scheelt veel milieuvervuiling en geluidsoverlast.

Zo zijn er heel veel oplossingen te bedenken voor de huidige problemen. En Nederlanders zijn superslim op dat gebied! Dus wie is er voor een plasgootje voor de koeien?

15 gedachten over “Hoe lang nog?

 1. In België identiek hetzelfde probleem inzake landbouwbeheer. Ook hier geen overleg tussen boeren en overheid, en een budget voor hulp aan de betrokkenen die vijf keer kleiner is dan in Nederland!

 2. Het is stikstofprobleem is een paarse krokodil en juist daar zijn er te veel van. Hoogste tijd dat er verstandige en capabele mensen in het volgende kabinet komen te zitten.

 3. Ik ben voor een plasgootje. Vroeger was dat ook heel normaal en heette dat “groep”. De plas vloeide toen naar de gierkelder en de poep werd op de mesthoop gereden. 🤗
  Makkelijk toch!!!!

 4. Zodra men wist dat bepaalde drijfgassen de oorzaak waren van “de zure regen” zijn daar toen minder schadelijke oplossingen voor gevonden waarna het gat in de ozonlaag zich langzaam herstelt. Het wachten is dus op oplossingen voor het stikstof probleem. maar vooral tot men bereid is ook te erkennen dat door de overbevolking van de wereld er té weinig natuur overgebleven is om het evenwicht in de natuur te waarborgen.Té weinig bossen betekend té weinig bomen die stikstof opnemen en omzetten in zuurstof. En dan niet alleen in Nederland natuurlijk want er staan geen hekken tot in de lucht.

 5. Zowel de regeringen als het merendeel van de boeren hebben het probleem tientallen jaren voor zich uitgeschoven, eens is het genoeg geweest. Maar wie de lasten moet dragen…….

 6. Altijd weer bijzonder dat we een oplossing voor problemen bedenken, maar niet kijken welk probleem we daarbij creeren. bijvoorbeeld de electrische auto’s, e bikes etcetera. Ontwikkeld om het milieu te sparen, maar wat we straks met al die accu’s gaan doen als die aan het einde van hun levensduur zitten , daar hoor je niemand over.

   • Dat is mooi , maar dat het recyclebaar is geeft nog geen garantie dat dat ook werkelijk gebeurt ,want vaak zijn de kosten voor recycling te hoog, waardoor er niets mee gebeurt. En als je zegt de meeste dan betekent dat een deel niet en hoe groot is dat deel dan op wereldschaal?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s