Mooie gesprekken

Tijdens de feestavond met mooi weer en 350 mensen heb ik mooie gesprekken gehad, waarvan sommige interessant waren en andere knoertleuk.

Ik kwam al vlug een oud collega van mij tegen die tegen mij zei, dat zijn leukste werkzame periode tesamen met mij was. Nou, toen kon mijn avond al niet meer stuk natuurlijk!

Omdat je daar in een boerengemeenschap staat hoorde ik er een interessant gegeven wat zei, dat er opheden evenveel koeien in Nederland zijn dan in 1950. Met gevolg dat je dan nadenkt, waar zijn al die boeren gebleven?

Vooral het mooie gesprek met de auteur van onderstaand boekje was voor mij bijzonder interessant. Hij wilde het in de toekomst nog completer maken met verhalen over andere boerenfamilie’s, die er nu wegens tijdgebrek niet in staan. Als schrijvers onder elkaar hadden we veel te verhalen.

Daarbij een leuk gesprek met een van de organisatoren. Hij moest van zijn baas a.s. maandag een vergadering bijwonen in Amsterdam. Echter daar had hij helemaal geen zin in, omdat daar hoogstwaarschijnlijk boerenprotesten zijn rond Schiphol, en hij afgelopen week daardoor ook al heel lang in de files had gestaan. Toch vond zijn baas dat hij moest komen naar die vergadering. Toen heeft hij foto’s genomen van de feestelijke tractoroptocht in de Wijkermeerpolder en die naar zijn baas gestuurd met de mededeling, “ze zijn hier al begonnen”. “Nou”, antwoordde zijn baas, “blijf dan maar thuis”!

Advertentie

3 gedachten over “Mooie gesprekken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s