One hell off a party was het Wijkermeerfeest. Enorm veel mensen gesproken die ik kende. En omdat ik een naamplaatje droeg, wilde iedereen met mij praten. Daar was spraakwater voor nodig, dus ik heb 8 glazen water gedronken. Verder nog met een vragenquiz over de polder meegedaan, wat verliep via petje op/petje af. Uiteindelijk was ik mijn petje kwijt! Er was erg veel te eten en daar houd ik wel van, dus flink genoten. Geen foto’s genomen vanwege de privacy, dus toen maar gefilmd, dat mocht namelijk wel.
Gisterochtend nog mee gedaan met een fietspuzzeltocht door de polder. Wat enorm leuk was en ik was als eerste binnen van de vele deelnemers, omdat ik op de Stromer reed. Nu maar hopen dat ik alle vragen goed heb ingevuld? Echt, het waren 2 fantastische dagen!
even dacht ik dat je in Servie geweest was met ons nationale gerecht; Big aan ’t spit. Zodra er hier iets te vieren is. is dat het standaard recept
Oké!
Ik zag dit voor het eerst.
Heb er trouwens niet van gegeten.
Er was een tijd waar zo’n roosterend varkentje ‘normaal’ was. Met twee vegetariërs in de dichte familie lijkt dit wel regelrechte gruwel.
Het werd mij aangeboden waarna ik op de vlucht sloeg. 😊
Voor kinderen en nietvleeseters gruwelijk.
Fijn dat je hebt genoten!
Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde! 😊
Op de, voor mij laatste, buurtbarbecue was er een speciale verassing, zo stond het in de uitnodiging en voor de veganisten en vegetariërs werd ook gezorgd.
Voor mij, als veganist, was er een kant-en-klare salade met ei en mayonaise en stokbrood met kruiden(room)-boter.
Voor de vleeseter stond er een draaiend spit met daaraan een biggetje, reden voor mij om naar huis te gaan en nooit meer aan de buurtbarbecue deel te nemen.
Dat is dus een gebrek aan respect voor je medemens die wel vlees eten.
Hoewel ik graag m’n karbonade eet ben ik dan weer wél zo hypocriet dat ik zo’n heel dier aan het spit niet prettig vind. Maar het was een prachtig feest waar je van duidelijk van genoten hebt.
Ik ben weer niet van de karbonades, doe mij maar een rolmops.
Zo zie je maar dat #smakenverschillen #endatmag
He bah…. rolmops ! Ik eet tegenwoordig vrijwel nooit een karbonade, is me veel te veel voor 1x.
Ik ben ook dol op karbonades. Tip voor je Rie. Ik koop er zo nu en dan een stuk of 4. Braad ze lekker aan, laat ze heerlijk gaar sudderen en vries er dan 3 in. Heerlijk… af en toe zin in en dan laat ik er gewoon een in de jus opwarmen. Want voor één karbonade doe ik die moeite ook niet… 🤭
Maar 1 is nog veel te veel voor mij tegenwoordig. Ik neem nu soms een varkenshaasje en snijd daar medaillons van, die kun je makkelijk invriezen en aan één zo’n schijfje heb ik genoeg. Die kan ik er dan per keer uithalen, ik heb altijd wel liefst alles vers gekookt of gebraden.
Dan doe je eigenlijk precies als ik doe, maar dan met één stuks ☺️
Maar ik vries ongebraden in.
Oh ik snap het ja. Ik vind het supergemakkelijk dat ze kant en klaar zijn 🤭
Dat is het natuurlijk ook.
En uit één varkenshaasje haal ik voor vier keer vlees.