Loge

Gisteren tot laat in de avond op het balkon gezeten en dat voelde als een privé loge in een schouwburg. Er is hier namelijk veel te zien wat te vergelijken is om mensen te kijken vanaf een terras. De supermarkt van de Albert Heijn is tot 10 uur ’s avonds open, wat tot die tijd nog altijd volk trekt. Overdag is het een komen en gaan van boodschappen doende mensen, die zich ook in het aangrenzende winkelcentrum ophouden. Zodoende is er altijd wat te zien.

Ik genoot gisteravond van een stel jonge jongens, die een ‘huur Go-scooter’ via de app aan de praat kregen. Zij hadden waarschijnlijk nog geen scooterrijbewijs en dan is het dubbel zo leuk om met zo’n elektrische scooter wat rondjes te rijden. De scooters maken geen lawaai zoals de met een motor uitgeruste modellen, dus daarom kon ik genieten van hun opgetogen kreten. Eigenlijk wil ik dan ook weer 15 jaar zijn.

Vanwege het mooie weer en de eerste echte vakantiedag, was het een komen en gaan van jonge mensen, die boodschappen kwamen doen om daarna richting strand te vertrekken. Opgetogen blijde stemmen klinken dan overal, waardoor ik teruggeworpen in de tijd dacht aan mijn eigen gezin, waarmee we vaak de vakanties vierden op het strand.

Natuurlijk is het buiten leven in een drukke stad heel anders dan dat ik vroeger op de boerderij ervaarde. Maar het geeft vaak reuring waar ik van geniet en als het lawaai teveel wordt, kan ik mij altijd terugtrekken in onze prachtige en koele woning. Natuurlijk kan een mens zich gaan ergeren aan van alles en nog wat, maar dat ben ik niet van plan, want daar heb je enkel jezelf maar mee. Ik kies voor blijheid en positiviteit, waarmee ik samen met Treeske een prachtig leven beleef.

7 gedachten over “Loge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s