Hulk hulp bij zelfherstel

Vanwege een zware val op het ijs tijdens een lange schaatstocht, schiet er sindsdien af en toe een wervel in mijn rug scheef, wat behoorlijk pijnlijk is. Onderstaand schreef ik in mijn boek Helletocht over die val.

Met een ondefinieerbare beweging van mijn rug, bijvoorbeeld bij het instappen van een auto of omdraaien in bed, schiet de wervel regelmatig van zijn plek. Dat blijft een flink pijnlijke plek dus ging ik daarvoor altijd zsm naar de fysiotherapeut waarbij ik tegen hem riep, “nummer 6 rechts ligt weer dwars”. Hij wist doordat ik in een foetushouding lag, de wervel weer op zijn plaats te drukken. Maar mijn fysiotherapeut werd opeens leraar en de volgende peut kon het niet goed, dus dacht ik, ‘ik heb het nog nooit gedaan dus denk ik dat ik het wel kan’.

Zodoende ga ik op de vloer zitten met mijn rug tegen een muur, daarna plaats ik een tennisbal tussen de muur en de pijnlijke plek op mijn rug. Sla vervolgens mijn armen kruislings voor mijn borst waarbij ik met mijn handen mijn schouders vasthoud. Ik ga zo krom mogelijk zitten en dan ram ik met mijn hele body hard naar achteren en zo druk ik de wervel weer op zijn plaats. De pijn verbijt ik en als de wervel weer op zijn plaats zit verdwijnt alle pijn. Ik noem dit Hulk hulp bij zelfherstel.

7 gedachten over “Hulk hulp bij zelfherstel

  • Nee, deze zit hoger in mijn rug.

   Ik ben nu de 3e dag zonder pillen en zo goed als pijnvrij.
   Ik merk wel als ik in een bepaalde houding zit, de pijn weer komt.
   Ik moet van Treeske altijd boven mijn bord eten, nou die houding dus. En erger, zo zit ik ook op de Stromer! 🙄 Dus waarschijnlijk knelt de Ischas zenuw daarbij.
   Echter, wandelen gaat fantastisch goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s