Lange slang

Ik probeerde om na een week pijnvrij te zijn van de easyjas weer eens een rondje te fietsen op mijn gewone stadsfiets. Heel rustig reed ik over de rijksstraatweg naar de duin ingang ter hoogte van de Patatoloog. (waar ik ooit Treeske voor het eerst ontmoette)(spannend hé!) Daar het duingebied ingereden en voor de klim van de Kruisberg linksaf geslagen richting duin in/uitgang Oudendijk. Vervolgens door het tuindersgebied van het Heemskerkerduin, waar ik opeens heel veel brandweerwagens zag staan. Ik zag nergens rook of vuur. Wel was daar een motorfiets achterop een auto gereden met amper schade maar om daar nu zoveel hulpverlening heen te sturen, dat snapte ik dus niet. Vervolgens fietste ik langs een kilometerslange aan elkaar gekoppelde brandweerslangen die naast de weg in de berm lagen.

Vervolgens dacht ik aan een brandweeroefening. Niet wetende dat erin het tuindersgebied een enorme hoop hooi in brand had gestaan de vorige avond. Om een duinbrand te voorkomen was er zoveel mogelijk materiaal aangevoerd. En zelfs aan de tuinders was gevraagd om hun sproeiinstallaties aan te zetten om zoveel mogelijk vonken van de grote brand te doven. Vandaar dat er ook van elders water aanvoer nodig was.

Drie pubers zijn opgepakt als verdachten van brandstichting. Op deze foto is te zien hoe dicht het vuur bij de bosrand ligt. Dat had in deze droge tijd een enorme natuurbrand kunnen worden waar mogelijk het verderop gelegen dorp WijkaanZee het slachtoffer van zou zijn geworden.

Een gedachte over “Lange slang

  1. En dan maar hópen dat men de jongelui kan laten in zin hoe verschrikkelijk stom, en gevaarlijk ( op het misdadige af) , ze zich gedragen hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s