Broekerveiling

Wij zijn naar het museum geweest van de Broekerveiling in Broek op Langedijk.

Omdat deze veiling in het land van 1000 eilanden ligt, werden de landbouwproducten per boot aangevoerd en geveild. De 1000 eilanden klopt niet, het waren er namelijk 15700, waar er nu nog zo’n 250 van over zijn gebleven. Wij gingen er lunchen in het restaurant aldaar en de uitsmijters waren zo verschrikkelijk vies, dat we ze niet hebben opgegeten. Voor de rest, super interessant. Mijn boerenhart ging te keer, want die tijd komt niet meer.

Kapucijners en/of grauwe erwten ruiter, waar ik in het verleden honderden van heb opgetuigd en afgebroken bij het dorsen van de erwten
De meerlanders aardappelen teelden wij ook

Treeske en ik genoten enorm van alle museum stukken en de rondvaart tussen de vele eilanden door. Heel veel natuurschoon daar met interessante verhalen van de kapitein van de fluister-rondvaartboot.

Hieronder nog een moeilijk raadsel. Hoe heten deze varkens?

18 gedachten over “Broekerveiling

  1. Zo jammer dat we die veiling destijds net niet even mee kon nemen bij ons bezoek aan Broek op Langedijk. Wel jammer dat ze mijn favo lunch daar weten te verknallen.

    • Nou, je kunt je er best een paar uur vermaken hoor.
      Treeske zei al, jammer dat Rietepietz niet in de rondvaartboot zit. Zij en de kapitein dezelfde humor. Bij het aanmeren riep hij, “handen binnenboord anders beschadigd de boot”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s