Spooklopen

Heerlijk! Eindelijk een discussiepunt op de Happy Hulk blog over links lopen op een fietspad. Dat vind ik leuk! En het gaat er bij mij niet om wie er gelijk krijgt, gewoon lekker je mening geven. Ik zag in de reacties veel voorkeuren voor links lopen op een fietspad. In plaats van alle reacties te beantwoorden besloot ik er nogmaals over te bloggen.

Met de komst van de e-bike is het niet alleen veel drukker geworden op de fietspaden maar rijdt iedereen ook sneller. Dat heeft ook weer een voordeel want daarom zie je minder fietsers slingeren. Op een gewone fiets met tegenwind slinger je vlugger dan op een e-bike. Daarbij nog een ander probleem, n.l. de oortjes die iedereen draagt waardoor er minder geluisterd wordt naar verkeersgeluiden. Met bovenstaande items is de verkeersproblematiek op de fietspaden flink veranderd de laatste jaren. Daarom vind ik links wandelen op fietspaden flink gevaarlijk. Maar velen van jullie niet, zoals in de reacties te lezen. Maar dan heb ik daarover een paar vragen.

Als je spook loopt op een fietspad, omdat je dan beter de fietsers aanzie komen, waarom spookrijdt je dan niet op de snelweg met je auto? Dan zie je toch beter die auto’s aankomen?

Of ga eens proberen of spookfietsen je bevalt?

Als ik op een fietspad fiets, zie ik altijd of er iemand op het fietspad loopt. Dus als die persoon rechts loopt, schat ik in of ik hem kan inhalen of niet ivm tegenliggers. Precies hetzelfde doe ik in de auto rijdend op de snelweg en dat geeft mij nooit problemen met inhalen en ik rij de auto die ik ga passeren nooit aan. Dit zou heel anders zijn, als die auto mij linksrijdend tegemoet zou komen.

Bovenstaande is voor mij de reden, dat links lopen op een fietspad vanwege de veranderende omstandigheden tegenwoordig levensgevaarlijk is.

Advertentie

7 gedachten over “Spooklopen

 1. Volgens mij heeft het vooral met verschil in snelheid te maken. En dan is spooklopen voor een wandeling de prettigste optie denk ik.

 2. Oh oh, die discussie 🤭.
  Het gaat er om dat je als je links loopt je de fietsers ziet aankomen. Mensen schrikken gewoon als er opeens een fietser langsflitst als ze rechts lopen, omdat ze die niet horen of de fiets moet een ouwe rammelbak zijn. En dan kunnen er ongelukken gebeuren. Als ik ze tegemoet loop stap ik als het nodig lijkt, er zijn altijd mensen die naast elkaar blijven rijden of zo, altijd even opzij en wacht tot ik weer verder kan. Maar ja… ik ben een aardbei en jij een rasechte ezel 🤣

 3. Mij maakt het geen bal uit of ze links of rechts lopen op een fietspad, wat ik belangrijk vind is dat ze weten dat ze op een fietspad lopen en daar dus rekening mee houden door niet met een heleboel mensen naast elkaar te lopen en indien mogelijk een stapje opzij doen.

  • Ik ga zoveel als mogelijk alle fietspaden mijden.
   Zeker nu de scholen weer beginnen, ga ik in de vele polders die hier in de omgeving liggen rijden en over de dijken daarom heen. Alle ruimte daar.

   • Als je voor je plezier rijd is dat zeker een optie. Anders word het als je op de fiets naar je werk gaat. Ik ben sowieso al een half uur onderweg zou ik fietspaden gaan vermijden zou dat bijna 4 keer zo lang zijn. En dan moet ik ook nog weer naar huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s