Bloedvorm


Afgelopen zondag had ik mij verstapt (had dat met ene Verstappen te maken?) bij een accuwissel. Een stelconplaat lag 5 cm dieper als waar ik op stond en toen verdraaide ik daar mijn knie, toch kwam ik toen met 39 km gemiddeld thuis en dat is bestwel pittig. Maandag voelde ik pijn in mijn knieholte en liep erg slecht. Treeske dacht, ik doe gewoon lekker met hem mee en klaagde over een zere rug. Zodoende stapte er maandagavond twee wrakken met veel lol om het ongemak in bed.

Bij het opstaan vanmorgen waren we beide half wrak, dus flink opgeknapt. Ik besloot te gaan fietsen en Treeske besloot op haar beurt niet te gaan zwemmen. Ik ben heel rustig gestart en de stijfheid verdween uit mijn knie. Toch bleef ik de eerste 50 km rustigaan rijden. Daarna ietsje sneller en dat bleef maar goed gaan. Ik kreeg nog even een groepje van 5 profwielrenners in mijn wiel, met een dacht ik huilende N ikki T erpstra, maar die reden mij al snel voorbij en sloegen wat verderop af. Ik besloot later nog een extra lus aan mijn geplande route te rijden en genoot vanwege mijn supergoede benen. Vanaf Alkmaar ging op de brede rustige wegen het tempo omhoog. En bij de klim op het talud van de brug bij Westgraftdijk speerde ik omhoog. Toen hoorde ik daar tot twee keer mijn naam roepen en wist meteen wie er riep. Ik draaide om en kwam naast een mijn blog lezend echtpaar te rijden. Hij zei, “het kon er maar één wezen, die daar zo hard omhoog reed”! Ik zei, “B B B B B Baby, you aint seen nothing yet”. (Bachman Turner Overdrive, zie YouTube, wereldnummer!) Ik reed zo’n 500m met hen mee en keerde toen weer om en reed nog harder het talud op.

De wind die ik tegen had heet hier zeewind en verdrijft alle benauwdheid als die er al was, dus voelde ik me heerlijk Cool (and the gang) en Celebration(de) ik onderwijl. Daarna kreeg ik het “ik wil terug naar de kust” gevoel van Maggy Mcneal (zie YouTube) en zo kwam ik na 140 km thuis. De zere knie is over en ik merk aan het moeiteloos ranselen van de pedalen dat ik in een bloedvorm verkeer.

Advertentie

15 gedachten over “Bloedvorm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s