Loeigroen

Vandaag werd ik belaagd door 5 heksen. Ik fietste rustigaan vanwege slechte benen helemaal alleen op een dijk naast een ringvaart. Heel in de verte zie ik een vrouw met een hond lopen aan de rechterzijde ( 👍) van de weg. Dichterbij gekomen zie ik dat 4 dames haar aan de linkerzijde (👎) tegemoet wandelen. Ondertussen merk ik dat de hond aan zo’n uitschuiflijn loopt, dus stop ik met trappen om zo rustig mogelijk in te halen en druk ter waarschuwing nog even op de claxon. Vlakbij gekomen besluit de hond iets te gaan onderzoeken aan de andere zijde van de weg. Zodoende maak ik geschrokken een noodstop waarbij ik nog net de hond kan ontwijken. Ik kijk de vrouw woestwild aan en zie dat zij van die witte pijpen in haar oren draagt. Ik zeg, “nu snap ik dat je me niet hoorde” en wijs op mijn oor. “Maar jij hebt toch een bel”, hoorde ik haar met een snerpende stem zeggen. Omdat ik al wat verder was gereden keerde ik met mijn fiets om, stopte vlak voor haar en drukte demonstratief op mijn claxon. “Dat hoor jij dus niet met die pijpen in je oren”, riep ik zo luid mogelijk.

Op dat moment kwamen de 4 andere dames heel dichtbij en ik vroeg hen, hebben jullie mij horen toeteren? Een van hen knikte bevestigend, enkel bleken de 5 dames elkaar te kennen en begonnen tegen mij uit te varen dat ik te hard reed en het was dit en het was dat. Ik werd door hen overladen met allerlei beschuldigingen. En toen……. toen werd ik loeigroen!!! Ik brulde boven het gekakel van de heksen uit en met een blik op de vaart naast de weg vroeg ik, “kunnen jullie zwemmen?” En vervolgde, terwijl ik mijn fiets weer omdraaide, “ik zal de wijste maar wezen, want van 5 heksen kan ik het niet winnen”. Waarna ik wegreed en het gekakel langzaam wegstierf.

Wat verderop dacht ik erover na om maar te stoppen met fietsen, na die vele gevaarlijke incidenten die ik de laatste tijd meemaak. Want als er toch verdorie één mens op een voor de rest lege dijk, mij ook al weet te belagen!!!! Gewoon hetzelfde doen als met mijn fietsen weggeefactie in Zeist, waarmee ik stopte na een vervelend incident, want het moet wel leuk blijven! Even later werd het echter weer leuk en genoot ik van de vogels in de sloten en de koeien en schapen in de wei. Of toen ik dit tegenkwam.

En dat wil ik niet missen, dus blijf ik fietsen. En dan vergeet ik maar even, dat ik later op mijn fietstocht vlak voor het dorp Ursem werd ingehaald door een motorrijder, die vervolgens keihard afremde, waardoor ik uitwijkend naast de weg terecht kwam, omdat hij linksaf het dorp insloeg. En in Beverwijk waar ik moest wachten voor een rood licht en toen dat op groen sprong de weg overstak, vervolgens op een fietspad terechtkwam, waar een voetganger zonder te kijken schuin lopend overstak om aan de linkerzijde (👎) daarvan verder te wandelen. “Oh sorry, sorry”, riep hij toen ik vlak achter hem tot stilstand kwam. Ik zei, “je kunt wel meerijden op het voorwiel, hoor?” Pfffft!

Advertentie

18 gedachten over “Loeigroen

 1. OMG, dat was wel een tocht met hindernissen. Niks zo erg als een hond met uittreklijn op of naast het fietspad begeleid door een heks met 4 heksen als hulptroep.

 2. Geen gezond verstand die vrouwen, rot gewoonte om jezelf voor de geluiden van de buitenwereld af te schermen, levensgevaarlijk in het verkeer of je nou loopt of rijdt. Honden moet je altijd onder controle hebben als je op een fietspad loopt en dan moet je dus zéker zorgen dat je alles om je heen kunt horen..

  • Juist! Gezond verstand!
   Wie heeft dat nog?

   Ik zie de schooljeugd, nu veel meer op elektrische fietsen rijden, met vaak een vriend(dinnetje) op een gewone fiets aan hun arm hangen.
   Nog steeds met telefoon in hun hand en oordoppen in fietsen.
   Ik zie ouderen op elektrische fietsen zonder helm rijden, want dat staat toch niet!!!

   Ik kreeg verleden week bericht van een fietsmaatje, zijn vrouw was gevallen met de elektrische fiets en had een scheur in haar schedel. Tijdens de EHBO opname dat hij er zat, werd de een na de andere fietser binnen gebracht.

   Een dag later bericht van mijn schoonzus, dat haar oudste zus was gevallen met haar elektrische fiets. Gezicht stuk en botbreuken.

   Het blad van de ANWB, de kampioen, staat vol met fietser waarschuwingen en tips voor veiliger rijden.
   Een Amsterdamse wethoudster pleit voor kentekens invoering, net of dat helpt?
   Maar de fietschaos is zeer groot in Amsterdam en heel veel ongelukken.

   En onlangs fietste ik in jouw dorp en ik voelde mij daar zeer onveilig, zodat ik er niet meer kom.

   Gezond verstand!
   Leuker kunnen we het niet maken.

   • De elektrische fiets ontstond om aan de helmplicht op de bromfiets te ontkomen, en aanvankelijk reed zo’n fiets niet héél hard.
    Ondertussen zijn de fietsen met motortjes zo goed als bromfietsen dat moet allemaal nog een plaats veroveren op de weg en dat gaat zéker niet geruisloos.
    In het oude deel van Rijswijk zijn inderdaad ook niet overal goede fietspaden , wel op doorgaande wegen, daar is het goed fietsen.

 3. Gatver, niet opgeven dat zou jammer zijn van je plezier in fietsen. Blijf ze benaderen die lui met tandenborstels in hun oren die denken dat hun hondje maar zijn gang kan gaan of de wandelaar die niet uitkijkt. Ik gun je alles, maar je kunt de medemens nu eenmaal niet uitbannen.

 4. Rare vraag van een blog lurker hier! 😀 Is de snelheid van een Stromer wel geschikt voor een fietspad? De snelheid ligt meestal tussen de 30 en 35 km per uur, is de weg niet beter?

  • De topsnelheid van een Stromer is 47 km/uur.
   Wettelijk dient een Stromer in stadsgedeelten op de weg te rijden, net als de scooters met geel kenteken.
   Nu worden scooters wel geaccepteerd door automobilisten en fietsers op een Stromer niet.
   Dus gaan de automobilisten achter je claxoneren, of proberen je in te halen en vaak snijden ze je daarbij af met alle gevolgen van dien.
   Dat is dus levensgevaarlijk!
   Ik weet dat pedelec rijders in Amsterdam hun kentekenplaat eraf halen om geen bekeuring te krijgen op het fietspad, want de weg is ook daar veel te gevaarlijk.

   Zodoende pas ik mijn snelheid aan op de fietspaden binnen de bebouwde kom, wat wettelijk dus niet mag.

   Op fietspaden buiten de bebouwde kom zijn de wegen naast het fietspad vaak 60/80/100 km en daar pas ik mijn snelheid ook aan naar gelang de drukte op het fietspad.
   Ook als ik andere fietsers inhaal, rem ik eerst af en rijdt ze rustig voorbij, waarna als het fietspad vrij is ik daarna de snelheid weer wat opvoer.

   Na meer dan 20.000 km gereden te hebben is de gemiddelde snelheid van mijn Stromer 31 km/uur.
   Dat is gelijk aan de snelheid van mijn racefiets waar ik vroeger mee reed.

   In mijn optiek zou de snelheid van auto’s binnen de bebouwde kom naar 40 moeten zoals in Spanje. Dat zou veel veiliger zijn om dan op de gewone weg te rijden. Een tweede optie is om de pedelecs wettelijk een snelheid van 55 km te geven, zodat je dan met de huidige verkeerssnelheid mee kan rijden en niks meer te maken heb met fietspaden binnen de bebouwde kom.

   • Aanvullend vind ik de Stromer een stuk veiliger fietsen dan de racefiets.
    Met een racefiets wil je eigenlijk nooit snelheid verminderen, omdat je daarmee je krachten verspild die je met de opbouw van de snelheid hebt gebruikt.
    Met de Stromer is dat geen probleem, met een paar pedaalomwentelingen zit je weer op de snelheid die je reed, dus even afremmen is geen probleem, maar wel vaak veiliger.

 5. Ja beste Hulk het is momenteel zo druk overal met fietsers zeker als het mooi weer is en als het dan ook nog een combi fietspad wandelpad is dan kan je gewoon niet hard rijden, ik merk dat ook al hoewel ik natuurlijk veel langzamer rij dan jij…….. maar ik had het zaterdag ook dat ik uit mijn slof schoot. Een vrouw kwam de hoek om zetten links van de weg, voor haar reden twee kleine ukjes op fietsjes waar ze helemaal niet op lette en zelf zat ze met haar telefoon in haar handen vast iets heel belangrijks te doen. Deze “dame” heb ik even ondamesachtig verteld wat ik daar van vond en daar was echt geen woord Frans bij. Stom wijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s