Blij broertje

Mijn broertje vroeg onlangs of ik de remmen van zijn tractor wilde nakijken. Nou, 5 minuten later stond ik 10 km verderop bij hem op de stoep, want zo ben ik namelijk. 😜 Toen even de remmen bijgesteld maar kreeg hem een week later weer aan de lijn met de klacht, dat de rechter achterrem heet werd tijdens het rijden. Na 5 minuten……oh nee, ik zei hem, net als mijn vader destijds, we wachten wel ff een regenachtige dag af. Maar ja, het bleef het bleef de laatste tijd maar droog weer. 🙄

“Ja, het regent”, hoorde ik hem vanmorgen zeggen door de telefoon, dus met 5 minuten….! Ik begon met hulp van hem het grote achterwiel te demonteren en probeerde daarna de remtrommel eraf te krijgen. Die zat er al meer dan 50 jaar op, maar met wat Hulken power kreeg ik hem na een poosje toch los. De slijtage van de remschoenen was minimaal en er waren geen veren gebroken, zoals ik vermoedde. De gehele rem zo goed als schoongemaakt en de remtommel weer gemonteerd. Daarna even geremd en de rem bleef weer aanslepen. Trommel eraf en goed gekeken waardoor de rem bleef hangen. Omdat dit geen hydraulische rembediening is maar mechanisch, kwam ik er uiteindelijk achter dat een scharnierpunt in het stangenstelsel zeer slecht draaide. Toen dat verholpen was, werkte de rem weer als nieuw. Daarna nog de rem van het andere achterwiel schoongemaakt en de remmen afgesteld. Vervolgens mocht broertje gaan proefrijden, waarna hij dolblij terugkwam en zeer tevreden was over de perfect werkende remmen.

Advertentie

10 gedachten over “Blij broertje

  1. Jij bent een Hulk met vele gouden talenten. Voeg daar een gouden hart aan toe en eventueel gouden tanden en je wordt een gouden standbeeld,!!

  2. Altijd weer fijn als je iemand in je omgeving hebt die voor je klaar staat. Je broer boft maar.Ik heb geen familie in de buurt, maar heb gelukkig wel een handige en behulpzame buurman. Voorheen durfde ik nooit zo goed aan iemand om hulp te vragen, maar vorige week werd mijn nieuwe eettafel geleverd en was even vergeten dat die in elkaar gezet moet worden en omdat er verschillende uitvoeringen wat betreft poten waren moest je zelf uitvinden waar je gaten moest boren voor de schroeven. Dus maar de stoute schoenen aangetrokken en aangebeld bij de buurman. En die wilde me wel helpen, sterker nog, hij vind het heerlijk om na werktijd te ontspannen met klussen . En in mum van tijd stond de tafel. En een paar dagen later heeft hij even een paar gaten geboord in mijn plafond en niet vergeten zei hij, als je weer een klusje hebt , vraag het, want ik vind het hartstikke leuk om te doen en als jij er blij van word vind ik dat nog leuker.

  3. Altijd handig een handige broer, die heb ik ook gelukkig en tegenwoordig vraag ik hem wel eens wat en vindt hij het nog leuk ook. Andersom help ik hem wel met de computer. Dat is toch mooi als je zo elkaar kan helpen op onze oude dag haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s