Mijn stof

Vandaag kwam ik erachter dat ik een hekel heb aan afstoffen. Ik heb er een prachtig werktuigje voor, zo’n metalen uitschuifbaar stokje met een dik harig stofgeval aan het eind. Daarmee kun je makkelijk overal bij, dus daar knelt de schoen niet. Woestwild zwaai ik met dat ding in het rond en stof daar bijna alles mee af. En in dat woord ‘bijna’ zit het hem. Ik kan namelijk niet goed tegen vergeten delen, waar ik pas later achterkom dat ik die niet heb afgestoft.

Meestal rust ik 3 keer uit tijdens het stofwerk en zie dan vaak de vergeten plekjes. We hebben nogal veel zwarte meubelen en daar zie je het stof geweldig goed op zitten. Dus lig ik zowat gevouwen om onder de eettafel de zwarte poten van tafel en stoelen daar af te stoffen. Maar soms vergeet ik dan een poot, waardoor ik iets van gloeiende, gloeiende in mij op voel komen. Zodoende klaagde ik even hardop dat ik een hekel heb aan het afstoffen. Toen ik aan de vensterbanken begon, zei Treeske, “wacht maar, die dweil ik altijd even”. “Niks daarvan”, riep ik verbolgen uit, “het is mijn stof”! Onmiddellijk besefte we het grappige van mijn uitspraak en we gierden het uit van het lachen. Nou kijk, zo werd afstoffen toch nog gezellig!

Advertentie

14 gedachten over “Mijn stof

  1. Sorry hoor, maar ik krijg hier beelden bij uit een film van Paul Verhoeven uit 1971.
    Jullie zijn oud genoeg om te weten wat ik bedoel.

  2. Dat stoffen hoef je echt niet te doen, want met die lange stok kan ik ook bijna overal bij. Maar het is wel heel lief dus zorg jij maar goed dat het stof verdwijnt!
    En gelukkig vind je het niet erg als ik toch nog wat tegenkom en het zeg… 🤭

  3. En toch heeft jouw Treeske wel gelijk, met een vochtige doet kom je veel beter van de stof af dan met een plumeau, die zwabbert alle stof in het rond.

  4. Het is geen plumeau dames maar een soort dat het stof juist vasthoudt en zo in de 60 graden was kan. En als ik het zelf doe, doe ik alles vochtig met een microvezel doek…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s