Soort zoekt soort

Vandaag een heerlijk gezinsuitje beleefd in het Heemskerkerduin gebied. Het was prachtig mooi weer en ik kon heerlijk met de kleinkinderen spelen.

Bij restaurant de Kruisberg hebben we geluncht, eikels, dennenappels en vooral stokken gezocht. Bovendien verstoppertje en tikkertje gespeeld. Kleindochter van bijna 3 was onvermoeibaar en riep steeds op haar manier, “pom opa, we gaan de koe melken”. “Pom opa, ik wil op de koe zitten”. “Opa pom, tikkie jij bent hem”. Gelukkig mocht ik nog wel even lunchen en daarbij vielen er diverse keren eikels uit de boom op mijn hoofd. “Soort zoekt soort”, riep mijn zoon, dus het werd weer eindeloos gezellig.

En op de terugweg keerde het verleden in mij terug, want elk kleinkind wilde bij mij op mijn nek zitten, wat ik met mijn eigen 7 kinderen destijds ook altijd deed. En opa vertelde daarover, dat ik ze toen allemaal bovenop elkaar op mijn nek droeg, zodat de bovenste kon kijken waar de duinuitgang was. Zodoende kwamen wij toen altijd veilig thuis. Bij de parkeerplaats aangekomen eindigde de gezellige dag, hoewel er daarna diverse foto’s op de familie app verschenen.

Advertentie

6 gedachten over “Soort zoekt soort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s