Op zoek naar Adam en Eva

In Noord-Holland bestaan vele buurtschappen waarvan er een de naam Paradijs draagt.

Zodoende stapte ik op de Stromer om in Paradijs naar Adam en Eva te gaan zoeken. Daar aangekomen kreeg ik mijn eerste teleurstelling te verwerken. Er was geen plaatsnaambord te bekennen, enkel een straatnaambord wat heel hoog in een lantaarnpaal hing en dat had een reden!

Ik reed het slingerend boerenlandwegje van Paradijs op en kwam daar enkele huizen annex boerderijen tegen. Op een bankje naast een woning zat een rokende vrouw te bellen met haar telefoon. In de tuin achter een hek rende een blaffende hond heen en weer en in huis sloeg ook zo’n beest aan. “Mag ik u wat vragen”, vroeg ik vriendelijk aan de vrouw die opstond en achter het middelhoge hek bleef staan. “Heeft dit buurtschap een plaatsnaambord”? “Nee”, antwoordde de vrouw bars, “enkel een straatnaambord” en ze vervolgde, “en dit is een eigen weg”. Met andere woorden, ‘wat doe jij hier’? Ik bleef vriendelijk en vroeg net zoals een drammerige journalist, “nu ben ik hier eigenlijk op zoek naar Adam en Eva, bent u misschien Eva”? “Nee”, riep de vrouw met haar grauwe gegroefde doorrookte gezicht, “en nu wegwezen jij, want die honden hebben nu genoeg geblaft”. Ik zei, “hartelijk bedankt voor dit gezellige gesprek”, draaide mijn Stromer en reed terug naar de ingang van het buurtschap.

Daar aangekomen maakte ik wat foto’s en mistte er het bordje ‘eigen weg’, en zag enkel het bord van doodlopende weg.

Van een oudere meneer op een fiets, die mij de foto’s zag maken, vernam ik dat er geen plaatsnaambord meer werd geplaatst vanwege de vele diefstallen van dat bord. En vandaar dat het straatnaambordje heel hoog in de paal hing. Toen ik wegreed en naar rechts keek zag ik de vrouw nog in de tuin zitten en ik zwaaide nog even naar haar. Feeks Eva, zoals ik haar had gedoopt zwaaide echter niet terug!

Bij de stop voor de accuwissel stond ik bij een brug met een wel heel aparte naam en uitgebreide info.

Thuisgekomen kwam ik nog iets van een paradijs tegen van deze mooie rit.

Paradise by the dashboardlight
Advertentie

9 gedachten over “Op zoek naar Adam en Eva

  1. Overdag wippen op een brug? Je weet het wel weer te vinden, te fotograferen Of op te schrijven.

    Na Adam staat er nu een Eva bij mij in de straat. Maar dat is een wormenhotel naast het insectenhotel.

    Vrolijke groet,

  2. Tja, ik denk dat Adam en Eva de brug niet konden weerstaan en beschutting gezocht hebben om “de daad” bij het woord te voegen. Toch wel jammer dat die vrouw geen greintje humor had. Ik had ter plekke alle kleding afgegooid om te bewijzen dat ik Eva was. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s