Val melding

In de Stromer fiets zit een sensor met val detectie. Leuk, leuk, maar wat heb je daar nu aan? Nou stel dat ik een bocht mis en bijvoorbeeld een dijk afstuiter en in hoog gras onzichtbaar gewond daar blijf liggen. Of dat ik tegen een plotsklaps overstekende kurkedil bots, dan stuurt de Stromer een sms naar Treeske’s telefoon met de exacte locatie waar ik ben gevallen.

Na ontvangst van de sms kan Treeske mij bellen en neem ik niet op, dan kan zij de hulpdiensten inschakelen en de juiste plaats aanwijzen waar ik mij bevind. Nu bedenk ik net, stel dat ik een ringvaart of in andere sloot ben gereden, zou die sensor dan ook werken? Want hij reageert enkel op een sterke afname van de snelheid en plotselinge stilstand. En als Treeske mij dan belt, dan neem ik op en hoort ze enkel blub blub blub. Nou, ik weet het niet, maar we kunnen dat natuurlijk eens uittesten? 🙄😜

Al met al, vind ik het toch een mooie uitvinding, want ik heb zelf eens bij toeval een gewonde motorrijder onderaan de Rijndijk in de buurt van Amerongen gevonden toen ik daar langs fietste. Ongelukken gebeuren nu eenmaal en dan is het toch fijn als ze je kunnen terugvinden.

Advertentie

8 gedachten over “Val melding

  1. In ons nieuwe koekblik zit ook zoiets,bij een ongeluk waarbij airbags in werking gaan wordt automatisch 112 gebeld en via gps doorgegeven waar de auto is e call heet dat .Zou een grote hulp geweest zijn bij Hebe en Sanne.

  2. Bij iéder technisch snufje zul je altijd wel uitzonderlijke situaties kunnen hebben waar het niet werkt, maar al werkt het maar 9 van de 10 keer dan is dat toch grote winst.

  3. Ja mijn zoon zegt ook wel eens als je ergens in de polder bent en er gebeurt wat dan antwoord ik altijd bedenk dan maar dat ik ergens was waar ik heel graag ben……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s