Daar vliegt een leeuw

Bovenstaande koptekst sprak Treeske onlangs uit en ik verbeterde haar, dat het een meeuw was die daar vloog. Mijn bijkomende gedachten gingen toen meteen naar mijn dementerende moeder, die konijnen in een weiland zag lopen terwijl dat schapen waren. En ik dacht vervolgens, het is bij haar begonnen! Maar die conclusie was helemaal fout, want de laatste tijd hebben wij de grootste lol om wat ik denk wat zij zegt.

Nu barst ik van de kinderen die allemaal een ander beroep hebben. De een is kloosterzuster, de ander pizzaboer, de tweeling zijn apothekersassistente, een met een administratiekantoor en een werkt op de kinderuniversiteit, en er is er zelfs een die audicien is geworden. En die laatste heb ik even gebeld voor een afspraak, omdat ik de laatste tijd niet alles meer hoor wat er gezegd wordt.

Zo toog ik afgelopen zaterdag naar Anders Hans en deed bij haar een gehoortest. Na veel vragen, gepiep en een ‘oorwassing’ bleek ik hartstikke doof te zijn. Gloeiende, gloeiende! Treeske had het vaak over mijn goede oor, en ook dat kwam uit de test.

Ik vernam van mijn dochter dat als je nul scoort alles hoort. 30 ken net. Nou je begrijpt dat het bij mij over is! Nu moet ik nog langs een KNO arts voor nog zo’n test en krijg ik een recept voor gehoorapparaten. Wordt het leven nog vrolijker, want je kan die dingen ook uitzetten naar gelang je niets wil horen.

Advertentie

22 gedachten over “Daar vliegt een leeuw

 1. En zo knap van jezelf, dat je het toch nodig vond om die oren eens na te laten kijken. Ze had natuurlijk een dubbele afspraak gemaakt voor je, want die grote oren van jou kosten meer tijd dan kleintjes 🤣

 2. Gelukkig ligt het niet aan Trees haar bovenkamer, die oren van jou krijgen wel “een hulpje”. ook niet écht ideaal maar in ieder geval kán er hulp geboden worden.
  Wel makkelijk zoveel kinderen, altijd de juiste hulp bij de hand.

   • Whahaha, die van Henk noemde we altijd zijn “oorbellen”. De eerste 3 series die hij had waren toen nog knetterduur, of liever, je kreeg nauwelijks vergoeding dus vergeleek ik ze met een paar diamanten oorbellen die je voor die 3000,– euries ook had kunnen kopen.

 3. Wat goed dat je je oren hebt laten checken. Ik hoor vaak zeggen dat die stap nemen vaak wel 7 jaar kan duren. Ken het, helaas, van mijn vader. Is gewoon echt niet leuk als iemand slecht hoor. Niet voor die persoon natuurlijk, maar ook niet voor de mensen om hem/haar heen.

  • Mijn ex en de tweeling praten erg binnensmonds.
   Dus die verstond ik destijds al erg slecht.
   Maar het laatste half jaar werd het gehoor steeds slechter.
   Vroeger veel oorontstekingen gehad en altijd in lawaai gewerkt.
   Dat helpt ook aan een slecht gehoor, zo werd mij verteld.

 4. Jij hebt dus de moed al opgebracht. Ik had nog even de hoop dat het aan een verkoudheid lag, maar die is inmiddels over en mijn gehoor is niet beter geworden. zucht!!!!

  • Terwijl ik altijd in een lawaaierige omgeving heb gewerkt, tractor zonder uitlaatdemper, automonteur, kettingzagen gerepareerd en……een Stromer fiets waarbij heel veel windgeruis, werd het enkel het laatste halfjaar minder.
   En elke keer vragen, “wat zeg je”, verveelt ook gauw.
   Dan maar een Hulk middeltje halen.

 5. En zei je dan altijd heel netjes ‘wat zeg je’? Nooit wat anders?
  Bij mij is het vaak he? of qué? of als het bij vreemde mensen is of op mijn werk ‘wat zeg je of u’.
  Overigens had ik een gehoortest gedaan bij Beter Horen en mijn oren waren niet helemaal goed, maar nog te goed voor gehoorapparaten.
  Ik heb trouwens last van tinnitus.

 6. Haha ja ouderdom komt met gebreken, ik heb deze dingetjes al meer dan 10 jaar in gebruik, ik ben er blij mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s