Cool Blue

Ook in Beverwijk tref ik net als in Zeist weer een aantal aparte mannelijke figuren aan. Sommige lezers hier herinneren zich mogelijk nog het blog over de Zeister mannen, Peukie, Aapie en Hessie en anderen?

Hier loopt in en om het winkelcentrum een heel klein mannetje met een petje op zijn hoofd rond, die niks anders te doen heeft dan andere mensen aankijken. Op zich niets mis mee maar het wandelmannetje, van zo’n 1, 50m groot loopt heel langzaam met zijn handen op z’n rug, waardoor ik hem de schaatser noem. Op een of andere manier zet hij zijn linkerbeen scheef naar voren in twee bewegingen neer, zodat het net op een schaatsslag lijkt. En met zijn rechterbeen doet hij dat niet. Daarom heeft hij een heel apart wiegend loopje. Dat is dus ‘de schaatser’.

Voor het 2e wandelmannetje hoefde ik zelf geen bijnaam te bedenken. Het is een bewoner van ons appartementencomplex en ik hoorde van een buurvrouw dat ze hem Cool Blue noemen. En als je hem ziet, snap je dat onmiddellijk, want hij loopt altijd in dezelfde outfit. Ivm de privacy, waar ik lak aan heb, laat ik hier een foto van hem zien.

Nou is ie blue cool of niet? Hij woont alleen hier en heeft ook geen familie in de buurt. Ik weet echter niet of hij een relatie zoekt of dat hij daar vaak een bluetje bij heeft opgelopen?

Advertentie

11 gedachten over “Cool Blue

  1. Het lijkt me vreselijk om in een appartementencomplex te wonen waar iedereen alles van iedereen opmerkt en be- of veroordeelt. Misschien ben ik nog te jong voor zo’n vorm van wonen……

    • Bijnamen geven is van alle tijden en alle plaatsen.
      Bovendien hoeven wij amper de kachel aan te zetten, dat doe die lieve buren voor ons. Dus zo slecht wonen is het hier niet.

  2. Die foto? Als ik je buurman was en ik zou dit zien en lezen zou ik je dringend verzoeken in elk geval de foto te verwijderen. Die man is in jullie omgeving herkenbaar. Ik ben wat betreft privacy een Pietlut.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s