Bankstel op de gang

Het is kouder en de kachel van de brandweer brand weer. Zo ook bij de meeste van ons allemaal, behalve bij ons in huis. In verband met de nationale bezuinigingen op gasverbruik hebben Treeske en ik besloten om als het beneden de 20 graden hier in huis is op de gang te gaan zitten. Nu wordt het hier amper onder de 20 graden, dus hadden we eerst een paar stoelen in de gang gezet. Maar nu het buiten echt wat kouder is geworden, hebben wij er een bankstel neergezet waar we lekker knus tegen elkaar aangedoken op gaan zitten. Na een kwartiertje puffen we daar van de hitte en gaan weer heerlijk afkoelen in onze woning. Hoe en waarom het daar zo warm is op de gang, is voor ons ook een raadsel maar we maken er fijn gebruik van. De thermometer staat daar echt op 22 graden.

Daarbij hoor ik schrikwekkende verhalen in mijn omgeving over stookkosten van 480 euro per maand. En ook van iemand die een nieuw huis liet bouwen wat gasloos is en voor de warmtepomp aanleg 45000 euro moest betalen. Als ik zulke bedragen hoor, zou ik erover nadenken om zuidelijker te gaan wonen.

Advertentie

5 gedachten over “Bankstel op de gang

  1. De kostprijs die je daar opnoemt voor maandelijkse stookkosten of installatie van warmtepompen is vandaag de dag (helaas) realistisch. Jullie hebben echt geluk om in zo’n energiezuinig appartement te mogen wonen (en het is jullie hard gegund!).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s