Heleboel

Heb al een maand niet gefiets op de Stromer, vanwege nattigheid, kou en fysiek ongemak.

Treeske zit al een half jaar giga te klooien met haar bloedsuikerspiegel. Nu heeft ze een meter gekregen en heeft nu veel meer inzicht, dus hopen we dat ze wat meer normaal gaat worden.

Nederland en België zijn toch nog wereldkampioen voetbal geworden. Althans in achteruit voetbal. Ik had Louis nog ge-appt dat als je wil winnen, moet je scoren. Maar eigenwijze Louis had plan A in gedachten, wat inhoudt, tikkie breed, tikkie achteruit. Toen kwam plan C voor 10 minuten te voorschijn en scoorden we er twee. Daarna kwam plan A weer uit de kast met de bekende uitslag. En de Belgen met hun absolute topploeg die ook plan A hadden gebruikt, wisten niks van plan C en zaten dus allang thuis.

Wij hebben besloten om een dag eerder met vakantie te gaan omdat we er zoveel zin in hebben. De werkelijke reden is dat we het weer en het drukke verkeer niet vertrouwen en daarom hebben we een extra nacht in een hotel geboekt.

Ik kreeg nog een bestelling van een schaatsboek wat ik 10 jaar geleden had geschreven. En schrok me woestwild van de verzendkosten. Dus ga ik ze in het vervolg zelf langsbrengen, want anders moet er geld bij.

Verder ben ik op oliebollen jacht geweest en heb al twee adressen gevonden waar ik ze niet ga kopen. Als je daar één oliebol van eet ben je een week gevuld. Bah!

Het wordt kouder en ondanks dat ik mijn schaatsen heb verkocht slaat bij mij de schaatskoorts toch toe. Als je niet weet wat schaatskoorts is, leg ik het even uit. Je loopt de hele dag met rillingen over je rug en zit steeds in een houding die je kunt vergelijken met een grote beurt op het toilet. Daarbij verzink je in gedachten dat je over prachtig zwart ijs schaatst in een sprookjesachtige omgeving van witte berijpte bomen en weilanden. Dat dus!

Advertentie

5 gedachten over “Heleboel

  1. Door de vroege uitschakeling van de Belgen was het enthousiasme over het WK dit jaar heel vlug gekoeld bij velen. Mij zal het worst wezen, want voetbal interesseert me voor geen meter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s