Update Treeske

Omdat ik overstelpt wordt met vragen over de gezondheidssituatie van Treeske en daar geen tijd voor heb om iedereen persoonlijk te beantwoorden, dit blog, dat met toestemming van haarzelf geplaatst mag worden.

Terwijl zij op 12 december nog gewoon zelf haar koffer trok om een weekje op kerstmarkt cruise te gaan, ging zij die week steeds slechter lopen. Thuisgekomen viste ik een stok uit de paraplubak en daarmee liep zij door het huis. Na een huisartsbezoek werd ons aangeraden om een neurologisch onderzoek te laten doen. Daarmee werd ons een kliniek aangeraden omdat het in het ziekenhuis 3 maanden zou duren om daar een mri-scan te laten maken.

In de tussentijd verslechterde Treeske haar toestand geleidelijk. 1 januari werd zij opgenomen in het ziekenhuis met een bloeddruk van 224/137. Met een nieuw medicijn werd dit omlaag gebracht, zodat ik haar de volgende dag weer kon ophalen. Een week later werd zij zo beroerd vanwege een te hoge bloeddruk dat ik 112 heb gebeld en dat werd verholpen na overleg met het ziekenhuis door een extra hogebloeddrukpil in te nemen.

Sindsdien is zij zwakker en zwakker geworden. Ik regelde een rollator en daarmee stapte zij iets veiliger door het huis. Haar diabetes 2 heeft zij door haar bloedsuikerspiegel dagelijks te testen beter onder controle gekregen. Ook leken haar klachten op een lichte koolmonoxide vergiftiging, zodat ik de verwarmingsketel heb laten controleren, waaruit bleek dat daarmee niets aan de hand was. Zo af en toe vliegt haar bloeddruk de hoogte in en na overleg met een arts mag zij daartegen een extra pil innemen. Toch zie ik haar steeds meer verzwakken met de volgende klachten: Alles wat een normaal mens kan, wordt bij haar minder door krachtverlies. Dus praten, zien, niezen, poepen, lopen, slikken, enzovoort gaat steeds moeilijker. Van de minste inspanning is zij dood en doodmoe. Verder komen er hallucinaties en wanen bij haar voor. Wat heel raar is, zeker bij de hogebloeddruk, dat zij geen hoofdpijn heeft maar haar hartslag in rust komt niet onder de 100. Verder wordt zij meer en meer vergeetachtig, schrijft met veel fouten en denkt vaak verkeerd. Bovendien slaapt zij nu zo’n 14 uur per etmaal.

Daarbij is het voor haar als controlefreak, heel moeilijk dit allemaal te accepteren en kan ze niet wachten op de onderzoeken, die aankomende week beginnen. 25 januari een mri-scan in een kliniek en een lange bloeddruk meting bij de nieuwe huisarts. 26e een afspraak bij de huisarts en aansluitend bij de diabetesverpleegkundige. 27e uitslag van het neurologisch onderzoek. We zijn zeer benieuwd wat daar uitkomt.

Advertentie

26 gedachten over “Update Treeske

 1. Vervelend om te horen, maar je zorgt goed voor haar. We blijven de berichten volgen en veel sterkte bij de komende onderzoeken. Gr. Dolf en erna.

 2. Het is zeker verontrustend en vreemd dat er niet eerder ingrijpend aktie werd ondernomen uit de medische hoek….ik ga deze week extra duimen voor Trees en jou ,hier moet wat gebeuren en duidelijkheid komen. Dikke knuf voor jullie beiden.

 3. Denk dagelijks aan jullie en deel de zorgen. Ik hoop zo dat er iemand in het medische circuit doorpakt, want Trees lijkt alleen maar achteruit te gaan.

    • Dat stelt me enigszins gerust. Ik sprak haar maandag en op mijn vraag over slikklachten zei ze dat het niet het geval was, maar nu schrijf jij er wel over dus denk ik dat het proces zich voortzet. Drinkt en eet ze nog wel voldoende, uitdroging en vitaminegebrek kan namelijk ook verwardheidsverschijnselen geven. Je weet dat ik me had me voorgenomen publiekelijk niet zo diepgaand te reageren maar Trees wil ik er via de mail niet meer mee belasten.
     Voor jou is dit ook een te stressvolle situatie. Alle respect voor je!! Als het jou niet lukt laat Diana dan nog een keer de noodklok luiden bij de huisarts. Ik denk dat Trees gebaat is bij een opname.

     • Zoals ik al vermeldde met alles wordt zij krachtelozer.
      En deze week gaan we diverse artsen bezoeken, wat een enorme wissel gaat trekken op haar, maar we hopen op een juiste uitslag. Waarna evt herstel kan worden ingezet?

      Geen zorgen maken over een liefdevolle sterke Hulk, die kunnen alles aan! šŸ˜Š

 4. Het is echt schrikken oe Trees verzwakt en ik hoop dat het onderzoek uitwijst wat er aan de hand is en er iets aan gedaan kan worden .Ook voor jou is het zwaar om haar zo te zien ,maar geweldig hoe liefdevol je voor haar zorgt .
  Veel liefs en sterkte voor jullie beiden
  Elisabeth

 5. Ik zou het liefst een woordspeling maken op ‘Zwijmelen op zaterdag’ maar dat zou enkel van de schrik zijn. Hou moed, doe haar de groeten.

 6. Je schreef al Ć©Ć©n en ander over de toestand van Trees. Het is dus nog erger dan wat je al vertelde. Ik duim heel hard voor haar dat een juiste diagnose kan worden gesteld Ć©n een werkende oplossing.

 7. Eigenlijk Ć³nvoorstelbaar dat bij bij zoveel achteruitgang niet ingegrepen wordt.
  Een , op diabetes na, gezonde vrouw die ineens zĆ³veel slaapt en bijna niets meer kan zou toch een gegronde reden moeten zijn haar van top tot teen te onderzoeken in het ziekenhuis. Heel veel sterkte voor jullie allebei.

 8. Wat heel naar om dit allemaal zo te lezen zeg, hoop dat ze nu echt iets vinden waardoor dit ontstaat en ze er van opknapt…….. Heel veel sterkte voor jullie beide en een dikke knuffel van mij.

 9. Och, wat vreselijk! Ik hoop dat de onderzoeken deze week duidelijkheid geven en de heren medici iets voor haar kunnen doen.
  Sterkte voor je vrouw en ook voor jou!

 10. Wat vreselijk naar allemaal. Ik begrijp niet dat de artsen niet ingrijpen. Toen mijn zoon uitvalsverschijnselen kreeg van zijn benen werd er dezelfde dag een MRI gemaakt. Twee dagen later de uitslag. Onbegrijpelijk dit. Zo’n achteruitgang in zo’n korte tijd heeft toch een oorzaak?
  Ik wens jullie allebei heel veel sterkte komende week. Ik hoop dat ze er snel achter komen wat het is.
  Een knuffel voor jullie allebei.

  Liefs Joanne šŸ˜˜šŸ§”

 11. Dit klinkt echt vreselijk, en dan is de gezondheidszorg ook nog zo slecht geworden in dit land. Heel veel sterkte voor jullie en hopelijk komen ze er snel achter wat het is. Kan het niet een infectie zijn van iets?

  • Wij begonnen met de diabetes, toen zeer geringe koolmonoxide, daarna hogebloeddruk, nu denken we aan een spierziekte GBS of schildklier probleem. We hopen deze week uitsluitsel te krijgen.

   Dank voor de wensen.

 12. Sterkte met alles vandaag en ik duim voor een goede en duidelijke uitslag morgen (ik ben in Australiƫ dus loop wat voor(qua tijd) op jullie)

 13. Heel zorgelijk
  Is er een mogelijkheid dat dit allemaal met de prik te maken kan hebben?
  Wil niet bijdehand doen, maar er komen wereldwijd steeds meer berichten over ernstige bijwerkingenā€¦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s